Glas Javnosti

ZATVORENA BIRALIŠTA NA KOSOVU I METOHIJI! Prvi rezultati oko 22 h

Politika
Autor: Glas javnosti

U 38 opština na Kosovu, zatvorena su biračka mesta na kojima su birači glasali kako će izgledati buduća lokalna vlast.

Prema poslednjim podacima Centralne izborne komisije na lokalnim izborima na Kosovu danas je do 19 sati glasalo 42,75 odsto upisanih birača, odnosno 797.198,od oko 1,8 miliona registrovanih birača dok je najveća izlaznost zabeležena je u srpskim sredinama. U Zvečanu je glasalo 83,92 odsto građana, u Leposaviću 74,01%, Severnoj Mitrovici 68,94% i Zubinom Potok 64,66% odsto građana.

U opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, najviše upisanih birača glasalo je u Štrpcu, 56,68 odsto, potom u Ranilugu, 54,30 odsto, u Partešu 50,20 kao i Gračanici 43,16 odsto birača.

Što se tiče političke scene albanske i drugih nesrpskih zajednica, najveća meta stranaka je Priština. Pre izbora, najveće šanse za osvajanje vlasti u najvećem gradu na Kosovu i Metohiji date su pokretu Samoopredeljenje, koji vodi premijer Aljbin Kurti.

U Prištini je zabeležena i najveća izlaznost u albanskom biračkom telu, što ukazuje i na najveće angažovanje stranaka za osvajanje vlasti u tom gradu.

Izborni dan protekao je bez većih incidenata, uz privođenje nekoliko osoba koje su osumnjičene da su probale da utiču na proces glasanja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR