Glas Javnosti

ZAŠTO JE PRVI ČOVEK TOPOLE PODNEO OSTAVKU: 'Nismo mogli da sprovedemo ono sa čim smo izašli pred narod!'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Igor Petrović, predsednik opštine Topola, nedavno je podneo ostavku na tu funkciju,a pričao je u emisiji "Probudi se" na TV Nova S, o razlozima zbog kojih je napustio mesto prvog čoveka Topole.

Naime, on je podvukao da je u pitanju isključivo moralni čin.

Petrović je rekao da je i pored ostavke, do izbora novog predsednika opštine on i dalje na čelu Topole.

-Moja ostavka može biti prihvaćena na prvoj sledećoj sednici skupštini opštine, na kojoj će se i birati novi gradonačelnik- rekao je kratko na početku Petrović.

Sada već bivši predsednik opštine, kazao je da se retko dešava da predsednik neke opštine tako lako podnese ostavku.

-To je čin lične odgovornosti i rekao bih etički čin. Kada govorimo o politici, etici i fotelji, mislim da uvek treba birati politiku i etiku, baš onako kako je Aristotel govorio- nastavio je Petrović.

On je dodao da je ta etička odgovornost deo njega i da će to uvek biti neizostavni deo njega.

-Imao sam čast da budem nosilac liste koja je imala najveći skok rejtinga na lokalnim izborima. Mi smo kandidovali politiku koja ima za cilj da zadrži mlade u Topoli, a to je problem koji je prisutan u celoj Srbiji, možda jedino ne u Beogradu. Naša podrška je sada na negde oko 35 odsto, a osam meseci pre toga smo imali negde do 8 odsto. Ostavku dajemo zato što nismo mogli da sprovedemo ono sa čim smo izašli pred narod. Mi imamo suficit u računu i novca ima u budžetu- objasnio je Petrović i dodao da su problem skupštinske odluke koje usporavaju realizaciju tog budžeta.

Petrović je dodao da skupštinska većina za četiri i po meseci nije donela nijednu skupštinsku odluku.

-Vi imate neki problem u funkcionisanju ove vladajuće većine. Njih zanima postavljenje i njihove funkcije, a ove odluke predstavljaju sporednu stvar. Uvek je funkcija ta koja je najbitnija. To je razlog moje ostavk- rekao je Petrović.

Petrović je dodao da nije razmišljao kako će ova odluka uticati na njegovu budućnost, te da će videti šta će biti u narednom periodu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR