Glas Javnosti

Zašto je Đilas važniji od korone

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Novi Pazar koji je postao novo žarište zaraze korona virusom. On je tom prilikom bio prinuđen da odgovara na pitanja novinara koja su bila usmerena na izjave lidera stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa u remisiji "utisak nedelje" i tako politiku stavili ispred borbe protiv epidemije koja pogađa ceo svet.

Predsednik o je danas pozvao građane i posebno penzionere da slušaju državne organe i struku i poštuju mere Vlade Srbije. Kako navodi - to treba da čine bez obzira na političku opredeljenost. On je rekao da samo treba zamisliti da više od milion penzionera u sat vremena izađe na ulice.

- Zamislite u šta bi se to pretvorilo, to ne bi bio Vuhan, Italija ili Španija, već jedinstven slučaj u svetu, ti svi slučajevi, plus Njujork pa puta pet - rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa da nema razloga za strah i paniku kad je reč o koronavirusu i da ne razume zašto penzioneri uopšte ne mogu da izlaze.

- Video sam i slušao i gore stvari ovih dana i na to ću tek da odgovorim, danas nije vreme za to, već da se borimo za živote ljudi, za respiratore, za maske  - rekao je Vučić novinarima u Novom Pazaru.

Ponovio je da ne želi da ulazi u političke rasprave i da će, što se politike tiče, "biti dana za megdana",

- Odgovornost predsednika republike je, složićete se, mnogo veća od odgovornosti onih koji to nikad neće biti - primetio je.

- Molim ljude da slušaju državno rukovodstvo i lekare, bez obzira na to čiji su simpatizeri i koga vole ili ne vole, time će sačuvati sebe i svoju porodicu - rekao je Vučić

On nije hteo da odgovara ni na pitanja vezana za poređenje seksualne afere urednika jednog portala čiji je vlasnik, kako navode mediji, Dragan Ðilas sa aferom Jutka, iako bi, kaže, imao svašta na tu temu da kaže, a svako prijavljeno nasilje nad ženama biće, ističe, kažnjeno.

Kaže da je obećao narodu da neće da odgovara onima koji ga vređaju i lažu.

- Neću da govorim o tome još 15 ili 20 dana dok ova pošast ne prođe - rekao je Vučić.

Vučić dodaje da se u nekim zemljama trostruko uvećalo nasilje u vreme vanrednog stanja, ali da to kod nas nije slučaj.

- O političkim stvarima ću vas iznenaditi brojnim podacima i otvorenošću i svim onim što ću imati da kažem, ali neću da govorim o tome kada je zemlja ugrožena - kazao je on i dodao da neće važne stvari borbe sa koronavirusom da meša sa dnevnom politikom.

 

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR