Glas Javnosti

ZAR NI NA SPASOVDAN NEMATE OBRAZA: Srpsko sveštenstvo maltretirano u Prištini, zabranjen im ulazak u hram!

Politika
Autor: Glas javnosti

Kosovska policija zabranila srpskom sveštenstvu da uđe u Hram Hrista Spasa u Prištini!

Фасизам Аљбина Куртија достиго врхунац

Na ovaj veliki hrišćanski i pravoslavni praznik Spasovdan, srpsko sveštenstvo doživljava maltretiranje i ponižavanje u Prištini.

Jutros oko 5,00 časova sveštenstvu crkve Svetog Nikole zabranjen je ulazak u Hram Hrista Spasa u Prištini. Do koje mere ide brutalnost Kurtijeve vlade i kosovske policije govori podatak da su uz prisustvo dva kordona policije sveštenstvu oduzeti dokumenti kao i vernicima koji su se okupili.


Sprečeno je i održavanje liturgije kao i sečenje kolača povodm slave hrama, kako je naveo starešina crkve Sv. Nikole paroh Staniša.

Pripadnici policije su sprečili ne samo da se obeleži slava hrama, po običajima i veri preseče kolač i pomoli za stradali narod na Kosovu i Metohiju, već su ih primorali da se vrate u crkvu Svetog Nikole.

Sloboda veroispovesti, koju garantuje međunarodno pravo, u lažnoj Kurtijevoj državi tzv. Kosovu ne postoji!

- Oduzevši nam dokumenta, morali smo da se vratimo nazad u crkvu Svetog Nikole. Vladiku Teodosija smo već obavestili o slučaju i bili smo primorani da liturgiju za Spasovdan održimo u crkvi Svetog Nikole. Nisu nam dozvolili, Srbima, koji su se okupili sa sveštenicima, da prerežemo slavski kolač, i da se pomolimo Bogu za naš stradalni narod na KiM. I bez obzira što imamo odluku suda, da je hram pod patronatom crkve, da nema nikakve smetnje da tamo služimo, oni nam jednostavno to nisu dali - kazao je paroh.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR