Glas Javnosti

ЗАР ЧУВЕНОМ "ЈУЛСКОМ" ВЕРНИКУ? Александру Вулину забрањена посета Косову.. Па још на ВИДОВДАН!

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 28.06.2018.

Приштина је донела одлуку да министру одбране Александру Вулину забрани посету Косову на Видовдан, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију наводећи да је јасно да је таква одлука донета "у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија". Додају да је посета најављена у складу са процедурама.

"Најоштрије осуђујемо скандалозну одлуку Приштине и посредника у бриселском дијалогу да се министру одбране Републике Србије Александру Вулину на Видовдан забрани посета Косову и Метохији. Јасно је да је таква одлука донета у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија", саоптила је Канцеларија за КиМ.

Ова одлука је тим гора, додаје се, што долази после пристанка приштинске стране на састанку у недељу у Бриселу да се придржава до сада постигнутих споразума, и понаша са уважавањем и поштовањем према страни са којом, наводно, жели договор.

Како тврде из канцеларије, посета министра Вулина најављена је у складу са устаљеним процедурама.

Њено онемогућавање јесте најгрубље кршење Споразума о посетама званичника, чији је гарант управо Европска унија, кажу из Канцеларије.

"Представници појединих држава су протеклих дана, такође, пробали да у нашој земљи уведу вербални деликт, покушавајући да нашим државним званичницима сугеришу какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан, што је догађај без преседана у дипломатској пракси. Министар Вулин ће у вези са овим питањем одржати хитне консултације са председником Републике Србије Александром Вучићем, о чијој садржини ће јавност бити благовремено обавештена", наводи се у саопштењу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR