Glas Javnosti

ZAHAROVA: Kosovo nije država niti ima MOGUĆNOSTI!

Politika
Autor: Glas javnosti

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, osvrnula se na pitanje statusa Kosova rekavši da ono nije država niti da ima bilo kakvih "mogućnosti".

- Sećam se kako je pre 10 godina na CNN stalno prikazivana reklama "Kosovo je zemlja mogućnosti". Ali i sada Kosovo nije država i nema nikakvih "mogućnosti" - rekla je ona prenosi Kurir.

Odnosi Rusije i Srbije zasnovani su na dugoj tradiciji, međusobnom poštovanju, raznovrsnoj uzajamnoj korisnoj saradnji.

Ni u kom slučaju nisu usmereni protiv nečijih interesa i mogu da smetaju samo onima koji žele da naštete, naude našim zemljama, težeći nekim svojim ciljevima, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Kurir portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Od Srbije se očekivalo da će, poput članica EU, uvesti sankcije Rusiji, što se do danas nije dogodilo i verovatno se neće ni dogoditi. Ipak, našoj državi se neretko sugeriše da bi svoju spoljnu politiku morala da uskladi sa spoljnom politikom EU. Kako vi "čitate" sve to?

- Sankcije koje Evropska unija uvodi protiv Rusije nezakonite su. Pridruživanje njima bi označavalo kršenje međunarodnog prava. Dakle, nije u pitanju odnos prema Rusiji, nego pre svega poštovanje zakona. Takođe je važno naglasiti da kandidati za članstvo u EU nemaju obaveze da bezuslovno usaglase svoju spoljnu politiku sa briselskim smernicama. To je slobodno tumačenje pozvano da dodatno "disciplinuje" zemlje abiturijente.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR