Glas Javnosti

ZABRANJEN UVOZ HRANE IZ SRBIJE! Minsk uveo embargo

Politika
Autor: Glas javnosti

Savet ministara Belorusije stavio je Srbiju na listu zemalja obuhvaćenih embargom na izvoz hrane u ovu zemlju, objavljeno je danas, a mere će biti na snazi šest meseci.

Osim Srbije na listu je najnovijom odlukom, stavljen i Lihtenštajn. 

Mere će biti na snazi šest meseci, a tiču se proizvoda kao što su meso, mlečni proizvodi, voće, povrće i kuhinjska so

Na listi zemalja kojima je stavljen embargu su se, kako je prenela beloruska agencija Belta,  u početku nalazile Evropska unija i njene države članice, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Norveška, Albanija, Island, Severna Makedonija, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske, Crna Gora i Švajcarska, navela je agnevija Belta.

Zabrana se neće odnosti ne odnosi na robu namenjenu proizvodnji dečijih, predškolskih i školskih obroka, na dijetetske suplemente, lekove, uključujući homeopatske, vitamine, minerale, vitaminsko-mineralne komplekse, medicinska sredstva.Odluka, kako je objaljvno, stupa na snagu 10 dana od dana zvaničnog objavljivanja.

Kako je naveo sajt Telegraf.by, Srbija se donedavno pridružila sankcijama EU protiv beloruskih vlasti. Beograd je, navodi se, podržao deklaraciju Evropske unije kojom se Minsk osuđuje jer je „prisilio Rajaner da sleti i uhapsio opozicionog lidera Romana Protaševića“.

Prethodno se, navodi se, Beograd pridružio deklaraciji EU o nepriznavanju Aleksandra Lukašenka kao legitimnog predsednika. Međutim, premijerka Ana Brnabić je izrazila nadu da se Aleksandar Lukašenko zbog toga „neće uvrediti“ i „neće sakriti negodovanje“.

BONUS VIDEO: Profesor Ratko Ristić o korupciji u našim institucijama

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR