Glas Javnosti

ZA KOGA ĆETE DA GLASATE? Građani BOMBARDOVANI telefonskim pozivima, sumnja se da dolaze ODAVDE

Politika
Autor: Glas javnosti

Prilikom poziva anketari se ne predstavljaju.

Skoro da nema Leskovčanina ili Nišlije koji u protekla dva dana nije dobio poziv sa nekoliko brojeva telefona sa pozivnog područja 018, te bilo anketirano o predstojećim izborima. Poslednje pitanje svima je bilo blago rečeno nedopustivo, a ono glasi: Za koga ćete da glasate?

Samo vešti i iole slobodoumni ljudi su odgovarali da je glasanje tajno i da nemaju pravo da ih tako nešto pitaju.


“Danima se masovno pozivaju Nišlije iz kol centra i firme za istraživanje javnog mnjenja za koju nikada niko u Nišu nije čuo. Potom su krenula govorkanja da se radi o SNS kol centru. Mediji su od građana saznali lokaciju tog kol centra – ni manje ni više nego je smešten u okviru sportske hale ‘Čair’. Takođe, sumnja se da u njemu rade zaposleni u javnom sektoru i da, umesto na svojim radnim mestima, radno vreme provode u kol centru pozivajući građane, postavljajući im pitanja za koga će da glasaju, kako ocenjuju rad Vlade i politiku predsednika Aleksandra Vučića”, komentariše narodna poslanica iz SSP-a, Nišlijka Jelena Milošević.

Kako navodi, budući da hala Čair pripada svim Nišlijama, uputila jezahtev za informacije od javnog značaja direktorki Branki Aranđelović.

“Da vidimo ko to poziva Nišlije iz kol centra smeštenog u hali ‘Čair’ i ko to plaća. O tome ko tadi u tom kol centru ćemo naknadno”, zaključuje Milošević.

Inače, prilikom poziva anketari se ne predstavljaju, a nezvanično saznajemo da se firma zove „Max strategic“.

Da se zakupi SC “Čair”, odnosno njen prostor, je naravno moguće i dopustivo, ali po tržišnoj ceni i privrednom subjektu.

Ukoliko je tako, onda je i u redu, ali ako se kojim slučajem ne plaća ništa, a anketari obezbeđuju od novca iz niškog budžeta, ili republičkog, onda je to grubo kršenje zakona.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR