Glas Javnosti

Vulinov brat Zdravko teška opozicija: Verujem da će svako, i naročito moj brat, podržati mogućnost slobodne volje

Politika
Autor: Glas javnosti

Grupa građana "Moj Bač", koju predvodi Zdravko Vulin, brat od strica ministra odbrane Aleksandra Vulina, učestvovaće na lokalnim izborima u tom mestu.

Iako su planirali da kandiduju 12 odbornika, za sada je konačan broj na listi neizvesan jer, kako Vulin kaže, policija opstruiše proces i sprečava ih da ostvare svoje izborno pravo.

Zdravko Vulin, upitan o vezi sa ministrom odbrane kaže da je ponosan na svoju porodicu i porodičnu komunikaciju, a da su očevi dvojice Vulina bili dovoljno pristojni da stave moratorijum na političke teme kako bi sačuvali porodičnu komunikaciju. Na konstataciju da je on uvek pri opoziciji, a njegov brat od strica pri vlasti, Zdravko Vulin kaže da mu vaspitanje, obrazovanje i sistem vrednosti ne daju mogućnost da radi bilo šta ako nije iskren u tome.

“Verujem da će svako, i naročito moj brat, podržati mogućnost slobodne volje i izražavanje stava kakav treba da bude, i to je deo slobode koja je zagarantovana svakome”, istakao je Zdravko Vulin.

On je trebalo da bude gost u studiju N1 u Beogradu, ali se javio iz svog grada zbog problema s kojim se grupa građana “Moj Bač” suočila prilikom prikupljanja dokumentacije za predaju liste. Naime, kako Vulin objašnjava, policija ne izdaje potvrdu o mestu prebivlaišta jednoj kandidatkinji za odbornicu, što je osnovni dokument da bi se neko našao na izbornoj listi za odbornika u lokalnom parlamentu. Kako kaže  zahtev za dokument bezuspešno pokušali da podnesu u petak, a izbornu listu su predali bez tog dokumenta. Novi zahtev za isti dokument ni danas nisu uspeli da predaju, a prema Vulinovim rečima načelnik policije u tom gradu mu je rekao da će dokument izdati tek posle 14 časova, iako u 13.40 ističe rok za otklanjanje nedostataka. Ukoliko kandidatkinaja za odbornicu grupe građana “Moj Bač” ne dobije potvrdu o mestu prebivališta, ova lista će imati 11 umesto 12 kandidata.

“To je čista opstrukcija i način da ne možemo da ostvarimo svoje izborno pravo”, opisao je sagovornik ponašanje policije u Baču.

Govoreći o problemima u tom mestu, Zdravko Vulin kaže da se Bač više ne nalazi ni na jednoj kulturnoj ili privrednoj mapi, a da svi koji imaju bilo kakvu priliku da odu – odlaze.

“Plan je da se otvori bilo kakav pogon da bi se ovde desio bilo kakav stvaran oblik privrednog života, kojeg nema poslednjih 20 godina. Ne možemo da utvrdimo ni koliko birača, ni stanovnika Bač ima, bačen je ispod svih radara dešavanja. Ima najmanja lična primanja u Vojvodini i jednu od najzagađenijih voda, a ljučan je odlazak ljudi”, kazao je Vulin.

On kaže da građani Bača ne vide perspektivu života u svom mestu ako nisu u vladajućoj stranci, a da zvanične kampanje skoro ni nema, ali da je pritisak na ljude “strašan”.

Prema Vulinovim rečima “litar ulja ili kg šećera je ponižavanje ljudi i dostojanstva”, a glasači su primorani da fotografišu svoj izborni listić i preti im se da neće dobiti socijalnu pomoć ukoliko ne glasaju za vladajuću stranku.

“To je atmosfera koja nije dostojna čoveka u 21. veku na sat i po od prestonice. To je jedan od razloga zašto se kandidujemo uopšte”, istakao je Vulin.

(izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR