Glas Javnosti

Vulin: Vučić je na SB UN pokazao hrabrost i sposobnost

Politika
Autor: Glas javnosti

Vulin je naveo da je potpuno iznenađen da je uopšte došlo do sednice Saveta bezbednosti, jer prema njegovim rečima, takve stvari se obično ne dozvoljavaju malim zemljama kao što je Srbija.

Doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je, komentarišući izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekao da je pokazao veliku hrabrost i diplomatsku sposobnost.

Vulin je naveo da je potpuno iznenađen da je uopšte došlo do sednice Saveta bezbednosti, jer prema njegovim rečima, takve stvari se obično ne dozvoljavaju malim zemljama kao što je Srbija.

"Najveći deo sveta želi da bude slobodan, a najveći deo sveta i u UN-u jako ceni predsednika Vučića i ceni Srbiju zbog njene slobodarske politike, zbog hrabrosti da se bude slobodan, jer nije lako biti slobodan, ona je skupa i ona se plaća.


Predsednik Vučić je čovek koji je pokazao da je u stanju da plati za slobodu i to plaća sopstvenim političkim problemima", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, da je predsednik Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN izašao i rekao da priznaje samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, dobio bi Nobelovu nagradu i ukinulu bi izbore u Srbiji, te bi zauvek vladao ovde.

"Ali ne, on se bori protiv nezavisnosti Kosova što je za njega skupo, ali je slobodan čovek i Srbija je slobodna zemlja i Srbi su slobodarski narod, a to je najveći uspeh ove sednice", ocenio je on.

Dodao je da pomenuta sednica Saveta bezbednosti neće promeniti američku politiku, da neće promeniti ni evropsku politiku prema Kosovu i Metohiji, ali da je predsednik svima poručio da postoji jedna mala država koja je slobodna i vodi je slobodan čovek.


Podsetio je i da je 2012. godine bio direktor Kancelarije za KiM i da je njihova glavna borba tada bila da ne dođe do ukidanja dinara i da u svaki dokument bude ubačeno pravo Srbije da finansira život Srba na KiM.

"Zato je Zajednica srpskih opština bila toliko važna, jer je bilo predviđeno direktno finansiranje iz budžeta Srbije na račune korisnika, preko Zajednice srpskih opština, dinarom što je bila naša glavna borba, ali oni to znaju zbog čega su to sada iskoristili da udare na život Srba na KiM", rekao je on.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR