Glas Javnosti

Vulin nije ostao dužan Mihajlovićevoj: Na stranim ambasadorima neka iskali ljutnju što ni treći put nije postala premijer

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da svoju ljutnju zbog toga što treći put nije postala premijer „iskali na ambasadore koji su joj to obećali”.

„Znam da je gospođa Mihajlović nervozna, jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović. Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju. Moj stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i nije se menjao od mojih političkih početaka. Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala član Vlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije. Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji. A što se tiče izlaska na izbore, pozivam gospođu Mihajlović na bilo koje izbore, samo pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić.U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put”, izjavio je Vulin, odgovarajući na, kako je saopštio MUP, „uvrede” koje je na njegov račun uputila Mihajlovićeva povodom njegovih stavova o članstvu Srbije u EU, preneo je Tanjug.        

Ministarka Mihajlović ranije danas ocenila je da je Vulinov stav o EU licemeran i pozvala ga da izađe iz vlade.„Legitimno je da neko bude protiv Srbije u EU, da li je to pametno ili nije, vreme će da pokaže. Ali, sa druge strane, ako neko sedi u Vladi Srbije koja kao jedan od prioriteta ima ulazak u EU, ako sedi u vladajućoj koaliciji čiji je to takođe jedan od prioriteta, onda je apsolutno nemoralno i licemarno pričati o tome da Srbija ne treba da bude u EU”, izjavila je Mihajlovićeva na molbu novinara da prokomentariše Vulinov stav da zbog ucena EU, Srbiji nije mesto u Uniji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR