Glas Javnosti

VUČKOVA MASKARADA OBMANULA JAVNOST: U cirkuskoj predstavi važnu ulogu imao i sam Vučić! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Velika cirkuska predstava je završena, barem za sada!  Što bi rekao legendarni Đole Balašavić - odlazi cirkus iz našeg malog grada.

Farsa sa odlaskom trajala je danima, a ovako je to bilo...

U ponedeljak je vlasnik “Informera” Dragan J. Vučićević ispraćen u zatvor na šest meseci, ali je već juče odatle izašao. U ovih 48 sati stala je iskrena briga predsednika države Aleksandra Vučića i njegova ponuda da plati Vučićevićevu kaznu, zatim pokretanje peticije da se dekriminalizuje uvreda iza kojeg je stao celi SNS, onda je Vučićević štrajkovao glađu (celih 24 sata, pod uslovom da je ta informacija uopšte tačna), da bi juče njegova supruga uplatila kaznu. Tako je završena još jedna predstava za javnost, kojom su vlast i njoj bliski urednik zamajavali građane i potpuno izigrali državu.

Sapunica kakve nema ni u turskim serijama!

Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime Vučićevića, pa su se time stekli uslovi da on izađe iz zatvora gde je nedavno otišao.

Dakle, Vučićević će umesto za šest meseci iz zatvora izaći - za dva dana.

Ali, uz prigodnu dramu…



Pre svega je važno istaći da je Vučićević u zatvor otišao svojevoljno. On je izgubio na sudu od novinara i bivšeg direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića i naloženo mu je da plati kaznu u iznosu od 200.000 dinara zbog uvreda koje je izrekao na njegov račun.

Izabrao je da umesto toga ide u zatvor, ali je javnost konstantno ovim povodom obmanjivana.

“Ja nisam osuđen da platim, ja sam osuđen krivično, po Krivičnom zakonu Republike Srbije osuđen sama za krivično delo. Osuđen sam jer sam rekao istinu, sud je presudio. Ovo je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda, a imamo i konačnu presudu Višeg suda u Beogradu”, rekao je Vučićević u jednom od gostovanja na televizijama s nacionalnom frekvencijom.

U ceo slučaj umešao se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ponudio da plati kaznu Vučićeviću.



„Rekao sam mu, uplatiću ja, nije problem, to mi je jedna plata, ali je on rekao da mu je to važno jer hoće da dokaže svoje principe“, razmetao se Vučić i dodao da će nastaviti da ga moli da ne ide u zatvor.

„To će loše da odjekne kod naših građana a za druge me baš briga. Nadam se da se to nekako prevaziđe, loše je za zemlju da ide u zatvor“, lamentirao je predsednik Srbije, poput "tužnog pajaca" iz već pomenute Balaševićeve pesme.



U nekoliko navrata je istakao i da ne želi da se meša u rad pravosuđa, ali je istovremeno žestoko upro prstom u sudije i istakao i da neki ljudi u pravosuđu presudom uredniku Informera hoće da se dodvore „onima koji dolaze“, misleći na opoziciju, kao i da je verovatno na delu i uticaj stranaca.

“Mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu, dodvoravanja… pošto oni misle da su zimzeleni, a političari listopadni. Neke medijske kuće ne mogu nikada da dobiju osuđujuće presude, a oni za koje se tvrdi da su pod konttrolom države dobijaju”, rekao je Vučić, tobože "ne želeći da se meša u rad pravosuđa".

Zatim je redakcija „Informera“ pokrenula peticiju sa ciljem da se dekriminalizuje uvreda i da više nijedan novinar zbog izgovorene ili napisane reči ne ode u zatvor.

Za samo jedan dan potpisalo je više od 17.000 građana.



Među potpisnicima peticije kojom se podržava zahtev Dragana J. Vučićevića, da se dekriminalizuje uvreda su brojni političari, a među njima ministri Ivica Dačić, Siniša Mali, Miloš Vučević, Goran Vesić, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, političari Vladanka Malović, Sandra Božić, Miloš Terzić, Nebojša Bakarec, Danijela Vujičić, Krsto Janjušević, Zoran Đorđević, Darko Glišić, Milenko Jovanov, Veroljub Arsić, Lav Pajkić, Aleksandar Antić, Igor Bečić, Biljana Pantić Pilja…

Praktično, cela vrhuška SNS!


I dok se u zatvoru u Bačvanskoj odvijao završni čin ove smehotresne predstave, prvi ešalon naprednjaka uveliko je kukao što je njihov ljubimac završio u zatvoru. 

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je Vučićevićev odlazak u zatvor "tužan dan za medijsku scenu" 

- Pošto kao predsednica Vlade ne smem da komentarišem sudske presude i da se mešam u rad sudstva, mogu da kažem da je najupečatljivije u svemu ovome ćutanje novinarskih i medijskih udruženja – gromoglasno ćutanje. Mislim da je to velika sramota i da sam ja na njihovom mestu bilo bi me sramota - rekla je premijerka.

Zatim se u medijima se pojavila informacija da je Dragan J. Vučićević započeo štrajk glađu po ulasku u Okružni zatvor.

Dan kasnije, Vučićević je opet slobodan čovek. Kaznu je platila njegova supruga…

A onda je on u Informeru dao intervju, praktično - SAM SEBI! 

Odlazi cirkus iz našeg malog grada...videćemo se na nekoj drugoj predstavi...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR