Glas Javnosti

VUČIĆEV KUVAR I VELIKI PRIJATELJ: Ko je čovek koji je sedeo u slupanom meklarenu sa PREDSEDNIKOVIM KUMOM Nikolom Petrovićem

Politika
Autor: Glas javnosti

U skupom "meklarenu", koji je pre nekoliko dana slupao kum predsednika Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, bio je i poznati kuvar Tomaž Kavčič.

U pitanju je Vučićev prijatelj sa kojim neretko objavljuje fotografije, a koji je poznat u svetu gastronomije kao svetski priznati kuvar. Ovdašnjoj javnosti poznat je ipak kao lični prijatelj Vučića, ali i počasni konzul Srbije u Sloveniji.

U kolima sa Petrovićem prilikom udesa bio je prisutan poznati kuvar Tomaž Kavčič. U pitanju je lični prijatelj lidera SNS Aleksandra Vučića, sa kojim neretko objavljuje fotografije.



Jedna od takvih nastala je u avgustu 2021. godine, kada se Vučić na svom Instagramu pohvalio da je organizovao večeru za tadašnjeg premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i premijera Albanije Edija Ramu.

„Ovo pored mene je Tomaž Kavčič, počasni konzul Srbije u Sloveniji. Nalazimo se u njegovom restoranu Zemono, svakako jednom od najboljih mesta u regionu. Pošto sam ja organizator večere i domaćin Zoranu Zaevu i Ediju Rami ovde u Zemonu, uz Tomijevu pomoć moram sve dobro da pripremim, a ova mangulica u hlebu je poseban specijalitet“, napisao je Vučić uz fotografiju iz restorana.


„Fantastično veče kod zajedničkog prijatelja Tomaža Kavčiča. Slovenija i Srbija nastaviće put iskrenog prijateljstva, a predsedniku Borutu Pahoru veliko hvala na pažnji, poštovanju i gostoprimstvu koje je pokazao prema srpskoj delegaciji“, napisao je Vučić na Instagramu.

Jednom prilikom, prema rečima Vučića, Kavčič je doneo i specijalni kolač za njega.

„Znam da sam dosadan svima, ali moj prijatelj @tomazkavcic doneo je specijalni kolač koji lično mesi i, razume se, koparsku (istarsku) malvaziju. Shvatio sam da ću još dugo morati da okajavam grehe zbog jedne izjave, ali stvarno hoću da se zahvalim koparskim vinarima koji su se radom, ljubaznošću i posvećenošću izborili da dobiju najmanje deset mojih izvinjenja“, naveo je Vučić.

Osim Vučićevih objava na Instagramu, na zvaničnom sajtu ambasade Srbije u Ljubljani navodi se da je Kavčič počasni konzul. Iako je delu javnosti postao poznat zbog fotografija sa predsednikom Vučićem, Kavčič je u svetu gastronomije odavno poznat.

„Mi se trudimo da svakom jelu posvetimo posebnu pažnju, bilo da je u pitanju neki retki specijalitet ili neko obično jelo. Mislim da upravo takvim stavom postiženo efekat koji prija i nama i gostima“, rekao je u jednom od svojih intervjua Kavčič.


On je govorio da se vrhunski uspešan posao može uraditi kako milionskim gradovima širom sveta, tako i u Beogradu.

“ U Beogradu, milionskom gradu, ali i u ostalim većim gradovima u Srbiji, moguće je izgraditi posao na istom nivou kao i u svim velikim gradovima u svetu. Potrebne su samo najbolje namirnice, kreativnost kuvara, ljubazno osoblje, prijatan ambijent i strogo pridržavanje merila kvaliteta. Ali osnovni sastojak, ono nešto više je već tu, a to je poznato srpsko gostoprimstvo i želja da se udovolji svakom gostu“, poručio je Kavčič.

U više navrata je govorio da ga Beograd oduševljava i da se uvek rado vraća.

„U Srbiji imam mnogo velikih prijatelja koji me u skladu sa starim srpskim običajima rado počaste kod kuće. Sa njima sam doživeo zaista nezaboravne večere, na čemu im zahvaljujem! U poslednjih deset godina, posebno u Beogradu, vidim sve veći razvoj vrhunskog kulinarstva“, izjavio je Kavčič.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR