Glas Javnosti

VUČIĆEV KUM VOZIO DROGIRAN I PIJAN? Policija i tužilaštvo uporno ćute o nezgodi, javnost čeka odgovore!

Politika
Autor: Glas javnosti

Dan-dva pošto je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bivši direktor JP "Elektromreža Srbije" (EMS), izazvao saobraćajnu nezgodu na Dedinju kada je, vozeći skupoceni automobil "meklaren", udario u drugo vozilo u Užičkoj ulici na Dedinju, javnost pokušava da sazna pojedinosti ove nezgode, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorio na pitanja.

Nezgoda se, prema nezvaničnim informacijama dogodila u Užičkoj ulici na Dedinju, kada je Petrović, vozeći iz ulice koja nema pravo prvenstva prolaza, ignorisao saobraćajni znak i nastavio da se kreće. Potom je svojim „meklarenom“ udario u automobil marke „opel korsa“ u kom su se nalazile dve ženske osobe. Od siline udarca oba vozila su se odbila i udarila u ogradu Doma Patrijaršije.



Novinarska ekipa je posle dolaska na lice mesta zatekla vozilo AMSS-a, kao i vozilo JKP Parking servis, te dva policijska automobila.

Nikola Petrović je sve vreme bio u policijskom vozilu sa kapuljačom na glavi, što je zabeležio fotoreporter. Sa „meklarena“ su skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već, kako su rekli, to mora da uradi Parking servis.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je potvrđeno da je na ovoj lokaciji došlo do nezgode, ne precizirajući više detalja.

Kako smo u međuvremenu saznali i nezvanične detalje o tome da je Petrović testiran na drogu i alkohol, prilikom čega je navodno utvrđeno da je konzumirao i kokain i alkohol, ponovo smo prosledili pitanja policiji kako bismo proverili ove navode. Međutim, odgovor još nismo dobili.

U međuvremenu, iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu rečeno je da su policijski službenici Uprave saobraćajne policije izvršili uviđaj predmetne saobraćajne nezgode i obavestili dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, koji je naložio da se protiv osumnjičenog podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja.



Pored toga, rečeno je i da će okolnosti pod kojima je do saobraćajne nezgode došlo biti poznate nakon vršenja vanrednog tehničkog pregleda vozila i saobraćajno – tehničkog veštačenja, a rezultati laboratorijskih analiza posle  dostavljanja krivične prijave i njenih priloga.

Samim tim, odgovore na pitanja o drogi i alkoholu, nismo dobili ni od tužilaštva, budući da nam je rečeno da će te informacije imati tek kada im stigne krivična prijava sa svim priloškama.

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR