Glas Javnosti

VUČIĆEV KUM SLUPAO AUTO OD POLA MILIONA EVRA! Tviter se usijao od reakcija na udes Nikole Petrovića! DA MU SE KUPI JAČI AUTO (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bivši direktor EMS Nikola Petrović, izazvao je saobraćajnu nesreću u ponedeljak uveče na Dedinju. I to bi moglo da prođe kao obična vest da "kum" nije vozio automobil čija se vrednost procenjuje na oko 500.000 evra, da u ovoj nesreći nisu povređene dve osobe i da tom prilikom policija nije pitala fotoreportere "kako su saznali za nesreću" i "šta rade tu".

Kao da su znali da će se od prve objave ove informacije na našem portalu i potpunog ignorisanja vesti u prorežimskim medijima, društvene mreže usijati. Koliko predsednik ima kumova, odakle mu novac za ovaj auto i da li je Petrović zapravo Betmen... Rojila su se pitanja... Neka od njih svakako zavređuju odgovor. Dobiti ga, znamo, nećemo.


Policija je u ovom slučaju reagovala drugačije nego inače. Sa „meklarena“ su gotovo odmah skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već je to uradio Parking servis.

Policajac je u više navrata pitao reportere odakle im informacije.

Vučićev kum je zapravo slupao auto od čak 500.000 evra za kog su i milioneri na listama čekanja

Kao da nije reč o jednoj običnoj saobraćajnoj nesreći.

Da možda i nije tako obična i da su ovde važila neka druga pravila, poručili su građani Srbije u komentarima na izveštaj  sa mesta nesreće, ali i na društvenim mrežama.



„Kriv je vozač opela korse. Vučićevi kumovi uvek imaju pravo prvenstva. Zakon je promenjen 2012“, napisao je jedan od naših čitalaca.

„Vozač opela da se uhapsi i osudi jer je vozio gde treba kum da prođe, a da se kumu kupi novi i jači auto“, dodao je drugi.

„Koliko kumova ima taj čovek“, postavilo se zatim pitanje na Tviteru, sve aludirajući na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ubrzo je počelo da se spekuliše i o ceni Petrovićevog automobila, kao i o poreklu novca…

„Izvinite što pitam, ali odakle Nikoli Petroviću, kumu Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno bio i direktor EMS, automobil od pola miliona evra“, upitao je jedan tviteraš.

Građani Srbije, uglavnom znaju za red, pa su uskoro Usledile čestitke kumu.

„Cena Mclaren-a startuje od 470.000 EUR pa ide i preko milion. Bravo kume“.

Ubrzo se u celu priču upleo Brus Vejn, multimilioner-industrijalac i jedan od najuticajnijih ljudi Gotama. Jer, ko drugi može da vozi ovakav auto?

„Ljudi, Betmen je Vučićev kum“, bilo je jedno od mogućih objašnjenja.


Usledili su i komentari na račun Petrovićevih vozačkih sposobnosti.

„Meklaren ove godine očajan u Bahreinu i još gori na Dedinju“.

Jedno od sasvim opravdanih pitanja je bilo i kako se ovakvo vozilo uopšte vozi po Beogradu:

„Kako je ovo vozio preko onih silnih ležećih i rupa u Užičkoj“, upitao je jedan od korisnika Tvitera.


Bilo je onih koji su se zabrinuli i zbog odnosa policije prema novinarima.

„Mene mnogo više brine to, što su neka nepoznata lica opkolila ekipu NoveS i što su ih pripadnici MUP – a pitali kako su saznali za nesreću i šta traže tu. Šta je sledeće?“.

Mnogi su tražili informacije o broju na koji mogu poslati SMS za prikupljanje finansijske pomoći za „kuma“, a komentar su imali i pojedini predstavnici opozicije.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na Tviteru je napisao:

„Vučićev kum Nikola Petrović učestvovao u udesu na Dedinju: „Meklarenom“ se zakucao u ogradu, povređene dve osobe. Samo bahato… kumovi, drugovi, pajtosi u vilama, jahtama, limuzinama…“


Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd celu raspravu zaklljučio je jednim logičnim pitanjem:

„Ko vam je kriv što ste siromašni…“


Stvarno, ko nam je kriv?

Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR