Glas Javnosti

Vučić: Vojska Srbije je sada mnogo snažnija, nastavljamo da je jačamo

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbija, koja nije NATO zemlja, će sa Mađarskom, koja jeste članica NATO, sarađivati u oblastima borbe protiv terorizma i upotrebe savremenih vojno-policijskih sredstava

Građani su danas mogli da vide najsavremenije oružje Vojske Srbije i brojne promene u vojsci, kao i to da je ona sada mnogo snažnija, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, nakon prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" na vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, poručio da će Srbija nastaviti da je jača.

Vučić je rekao da je prethodno imao odlične razgovore sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Istakao je da će Srbija, koja nije NATO zemlja i ne želi to da bude jer želi da čuva vojnu neutralnost, sa Mađarskom, koja jeste članica NATO, sarađivati u mnogim oblastima koje se tiču borbe protiv terorizma i upotrebe savremenih vojno-policijskih sredstava. 

Ta vojna saradnja će, prema njegovi rečima, obuhvatiti sve oblasti, od proizvodne do vežbovne.

"Danas smo mogli da vidimo prvi put bespilotne borbene letelice CH-95 i drugi put CH-92, ali i naše Vrapce koji su gađali uspešno i skoro sve pogodili. Dalje razvijamo naše dronove. Naručili smo ih i pre kraja godine ćete moći da vidite naše dronove kamikaze, koje smo već kupili i rezervisali", istakao je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR