Glas Javnosti

VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea izuzetnog državnika i čoveka

Politika
Autor: Glas javnosti/kurir.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa tugom i nevericom primio je vest o smrti bivšeg japanskog premijera Šinzoa Abea.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa tugom i nevericom primio je vest o smrti bivšeg japanskog premijera Šinzoa Abea.

- Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je ozbiljnim i odgovornim pristupom političkim izazovima, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni i dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana.

Šinzo Abe je dao nemerljiv doprinos razvoju odnosa između Srbije i Japana, zbog čega nam je bila čast da ga odlikujemo ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

U ime građana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijateljima Šinzoa Abea."

Podsetimo, Abe (67) je držao govor tokom kampanje za nedeljne izbore za gornji dom parlamenta, Dom savetnika, kada ga je iz vatrenog oružja ranio naoružani napadač Tecuja Jamagami (41), koji je uhapšen je na licu mesta zbog sumnje za pokušaj ubistva.

Na Abea su ispaljena dva metka, a drugi ga je hitac pogodio u leđa, nakon čega se srušio na zemlju. Bivši japanski premijer se držao za grudi kad je pao na tlo i video se trag krvi na njegovoj košulji, navodi Kjodo.

Čovek osumnjičen da je pucao na Šinzo Abea rekao je policiji da nije bio zadovoljan bivšim japanskim premijerom i da je nameravao da ga ubije, saopštila je nacionalna televizija NHK, pozivajući se na policiju, prenosi Rojters.

Osumnjičeni, za koga se navodi da je bio bivši pripadnik japanske mornarice, trenutno je u policijskom pritvoru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR