Glas Javnosti

VUČIĆ UDARIO PO PARTIZANU: Dobili su PARA kao PLEVE...

Politika
Autor: Glas javnosti

Bio sam kriv Partizanu što 10 godina nije uzeo titulu u ABA ligi, kad je uzeo titulu setili se da se zahvale državi, ali tek tog dana i to onako jedva.

Ne može gostovanje da prođe bez sportskih tema.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na jednog srpskoj televiziji, gde je ponovo pričao o košarkaškim uspesima Partizana i Crvene zvezde.

Crno-beli su nakon 10 godina osvojili titulu u ABA ligi, a imali su i evroligašku sezonu za pamćenje, gde je malo falilo da se nađu na Fajnal-foru u Kaunasu.

Više puta tokom sezone Vučić je pokušavao da pokupi zasluge za uspehe beogradskih timova, pa je redovno isticao kako ništa od toga ne bi bilo moguće da država nije finansijski pomogla i omogućila večitima da naprave moćne timove.


„Bio sam kriv Partizanu što 10 godina nije uzeo titulu u ABA ligi, kad je uzeo titulu setili se da se zahvale državi, ali tek tog dana i to onako jedva, da bi mogli da glume žrtve i ne znam ni ja šta sve, a para su dobili kao pleve. Uostalom, kao i Crvena zvezda“, rekao je Vučić.

I jasno je da ni Zvezda ni Partizan trenutno nisu sposobni da funkcionišu bez pomoći države, ali država nije Aleksandar Vučić.

I zašto je potrebno zahvaljivati se posle svake utakmice ili uspeha? Valjda ulaganje države u sport treba da bude nešto sasvim normalno.

Vučić nije kriv za sportske neuspehe, kako Partizana u prošlosti, tako i Zvezde sada, ali isto tako ne može biti zaslužan za ono što „večiti“ naprave na terenu.

Ne treba zaboraviti i da je „Arena sport“ umesto prenosa dodele trofeja u ABA ligi imala program iz studija u kome se hvalio uticaj države. Slučajnost? Teško.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR