Glas Javnosti
posta

VUČIĆ U SLOVENIJI: Ne smemo da dopustimo da nas "politike prošlosti" dovedu do bilo kakvih incidenata (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Hvala predsedniku Borutu Pahoru na gostoprimstvu na ovom divnom mestu.

U pravu je predsednik Pahor kada kaže da odgovornost na svima nama na Zapadnom Balkanu da sačuvamo mir i stabilnost i upravo tako ćemo morati da se ponašamo i da uložimo ogromnu energiju da ne dopustimo da nas politike prošlosti ne dovedu do bilo kakvih incidenata i bilo kakvih problema.


Srbija i Slovenija imaju dobru, veoma dobru, mogu reći odličnu bilateralnu saradnju i po političkim i po ekonomskim pitanjima.

Zahvalan sam predsedniku Slovenije, na velikoj podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i Slovenija nikada nije tražila razlog da zaustavlja Srbiju na evropskom putu, naprotiv, uvek je bila tu da pomogne.


Posebnu vrednost ovaj današnji susret za nas i Srbiju ima to što sa predsednikom Pahorom uvek možemo otvoreno da razgovaramo o svim pitanjima. Danas je, na žalost, u Evropi dijalog nasušna potreba, a opet, na žalost, ima ga sve manje.

Zato sam srećan što sam danas ovde i zahvalan predsedniku Pahoru na izuzetnom gostoprimstvu i verujem da ću mnogo toga moći da saznam i prenesem poruke i donekle koordinišemo naše akcije na nastavku evropskih integracija za ceo region Zapadnog Balkana.

I veliko hvala još jedanput i želim da svim slovencima zahvalim na podršci koju su na evropskom putu pružali Srbiji i uvek su dobrodošli u Srbiju - rekao je predsednik Vučić.

Pahor i Vučić su se poslednji put sastali u Beogradu prošlog novembra, gde je Pahor ponovio podršku pristupanju zemalja Zapadnog Balkana EU, koju je i danas potvrdio tokom sastanka sa predsednikom Srbije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR