Glas Javnosti

Vučić: U ponedeljak ćemo uplatiti 10 miliona evra za izgradnju autoputa Bijeljina - Sremska Rača

Politika
Autor: Glas javnosti

Danas se u Beogradu održava Svesrpski sabor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na sednici vlada Srbije i Republike Srpske da su glavni srpski nacionalni interesi očuvanje mira i jačanje ekonomije.

- Srpski nacionalni interes je i ekonomija, to smo nazvali EXPO 27, a ekonomija je suština i prva tačka nacionalne bezbednosti, to je od vitalnog interesa za sve nas i ono što nam daje snagu - rekao je Vučić. 

On je naveo da je potrebno da se Srbija izbori za mir i napredak sopstvene ekonomije.

- A za jedinstvo naroda smo se danas izborili i molim vas, ne dajmo da nam ga iko ikada sruši - rekao je Vučić, dodajući da svi oni koji nisu prisustvovali današnjoj zajedničkoj sednici imaju svoje predstavnike u njemu kao predsedniku, kao i u premijeru Srbije.

Vučić je najavio da će Srbija u ponedeljak uplatiti deset miliona evra namenjenih za izgradnju autoputa Bijeljina - Sremska Rača.

- Nadamo se uskoro investicionom rejtingu, to bi bio prvi put u istoriji Srbije, ali to bi bio i uspeh Srpske i svakog Srbina - rekao je Vučić na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu.

Vučić je rekao i da je srećan jer su članovi vlada Srbije i Republike Srpske konačno dobili priliku da upoznaju svoje partnere, da se druže, razgovaraju i dogovore mnoge stvari koje zajednički moraju biti urađene.

On je dodao da je ovo prilika i da ljudi iz Republike Srpske saznaju koje lekovima i koje generičke baze sirovina Srbija ima i na šta sve mogu da računaju u slučaju da u Evropi dođe do do većih problema.

Vučić je tokom izlaganja istakao da se Srbija uvek poziva na Dejtonski sporazum koji, kako je rekao nije potpisala kao slučajni prolaznik, već kao neko ko bi morao da bude garant sprovođenja sporazuma.

- A oni će nam danas svi reći, ne, niste vi garant. Kao što će nam reći, a gde se to provodi asimilacija. Onda im kažete, pa kako je moguće da od 340.000 Srba ili 300.000 Srba, jedva da imate da danas prenoći 80.000 Srba na KiM. Ako to nije asimilacija i ako to nije etničko čišćenje, ne znam šta je drugo. To je definicija etničkog čišćenja i asimilacije - naveo je Vučić.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR