Glas Javnosti

VUČIĆ U GLAZGOVU: Ako ovu bitku izgubimo, neće ostati ništa za našu decu

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na samitu u Glazgovu da je privilegija za Srbiju da bude na tako važnom samitu, na kojem se razmatra najvažnija tema današnjice, kako buduće generacije ne bi ponavljale iste greške na planeti na kojoj je jedino moguć život.

On je najavio dodatna ulaganja u obnovljive izvore energije i unapređenje cirkularne ekonomije.

Predsednik je poručio da i dalje čvrsto veruje da postoji šansa da se Srbija prilagodi i smanji efekat staklene bašte. Govorio je i o nuklearnim elektranama, o kojima se sve češće priča proteklih dana, upitajući kako ćemo se postaviti prema tome - da li ćemo gasiti nuklearke ili ćemo graditi nove.

Naš zeleni plan je u velikoj meri povezan sa ekonomskom stabilnošću zemlje, naglasio je.

Predsednik Srbije je istakao da Srbija želi da kao rezultat do 2050. godine godine prilagodi kroz nove, industrije i nova radna mesta, kako bi se smanjio efekat staklene bašte.

"Svi znamo šta je naš krajnji cilj, a moramo mnogo da radimo, da budemo 100 posto posvećeni i iskreni", napomenuo je predsednik.

Ljudi zavise od primene ovih planova, tvrdi on.

"Veliki Šekspir je rekao da treba pisati za one koji hoće da slušaju, a ako ovu trku izgubimo, neće ostati ništa za našu decu", zaključio je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od Nikola u 03.11.2021 09:26:01 h
     0 

Skini nam se i ti i tvoja deca