Glas Javnosti

VUČIĆ U BUGARSKOJ: S Radevim obišao izgradnju gasne trase, imaju predlog NIŽE CENE!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje cermoniji obeležavanja početka radova na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija, u sredu 1. februara 2023. godine.

Predsednik je stigao u Kostinbrod u blizini Sofije, gde danas počinju radovi na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske na bugarskoj teritoriji.

- Važan dan za Srbiju i Bugarsku i ceo region. Nastavljamo povezivanje dve države, dva naroda i naših ekonomija. Novi gasni interkonektor doneće veću energetsku sigurnost za građane i šansu za nove investicije, a razgovarali smo i o drugim projektima koji su u planu...


- Hvala predsedniku Radevu na trudu da zajedno izgradimo bolju budućnost i najbolje moguće odnose, objavio je predsednik Vučić posle sastanka s predsednikom rumenom Radevim.



Predsednik je s Radevim obišao gradilište i razgovarao o broju kompresora, količini gasa a bugarska strana je poručila da Srbija već sad može da koristi sve što je Bugarska dosad postigla.

Predsednici su razgovarali i o mogućnosti da sve zemlje našeg regiona zajednički izađu na tendere za gas kako ne bi svaka pregovarala za sebe, nego zajednički što bi donelo znatno nižu cenu gasa za sve, posebno kad je reč o dugoročnim ugovorima.

- Sve ovo se radi da bismo u budućnosti mogli da koristimo i azerbejdžanski gas - rekao je Vučić na šta je Radev kazao da možemo i na zajedničke tendere kako bismo dobili najbolju cenu za obe zemlje.

Vučića je na gradilištu dočekao predsednik Bugarske Rumen Radev i oni su započeli bilateralni sastanak sa delegacijama. Prisutan je i šef delegacije EU u Srbije i Emanuel Žiofre. Vučić i Radev će zatim obići radove i prisustvovati spajanju cevi gasovoda.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR