Glas Javnosti

Vučić: Sutra u Ohridu biće nam teže zbog naloga MKS za hapšenje Putina

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina sutra biti teža pozicija Srbije u Ohridu, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti.

Moraćemo da budemo odgovorni i ozbiljni", poručio je Vučić i dodao da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve koji do sada nisu bili najoštrije protiv Rusije.

"Sasvim je izvesno da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba", rekao je Vučić u obraćanu građanima, na Trgu Ćire Milekića, u okviru posete Sremskom okrugu.

Vučić je rekao da se određene stvari zbivaju u svetu i da se nadvila i nad našom zemljom velika opasnost, ali da ima stvari o kojima javno ne može da govori, jer nije analitičar, već predsednik zemlje. 


Kako je rekao, Zapad je pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira previše zbog moguće eskalacije sukoba. Vučić je rekao da će i jedna i druga strana igrati na sve ili ništa odnosno da će ići do kraja, kao i da će posledice u svetu biti mnogo teže za sve.

Međunarodni krivični sud izdao je poternicu za Vladimirom Putinom, optužujući ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini. Moskva je više puta negirala optužbe da su ruske snage počinile zločine tokom rata u Ukrajini.

Vučić: Nismo daleko od Trećeg svetskog rata, jedini nam je zadatak da sačuvamo Srbiju

Predsednik Vučić izjavio je da je spreman da kaže da nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata, kao i da nam je jedini zadatak da sačuvamo Srbiju. On je na mitingu u Sremskoj Mitrovici rekao da mi Srbi možemo da prođemo kroz demografske, pravne i sve druge posledice kao i da je cilj da se "naš državni i nacionalni brod" dovede do sigurne luke i da se izbegnu tuđi sukobi i ratovi, sačuva Srbija.

"To je naš sveti zadatak. Ne morate da mi objašnjavate šta su emocije, šta mislite i osećate da sam bezdušan. Moj je posao da budem i bezdušan da bih sačuvao mir za našu decu i sačuvao živote stotine hiljada ljudi. Toga ću da se držim", rekao je Vučić.

On je kazao da kroz istoriju Srbije ima primera lošeg ponašanja, neodgovornih odluka i vremena kada su nisu donošene najodgovornije odluke, jer se podilazilo emocijama zbog "tri dana popularnosti".

"Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas se to okrenulo naopačke. Popuštanja neće biti, i jedni i drugi igraće do uništenja", rekao je Vučić, aludirajući na odluku Međunarodnog suda pravde da izda međunarodnu poternicu za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kako je istakao, mi "ovu našu malu" i najlepšu zemlju, moramo da sačuvamo, jer nam je to jedini zadatak.

"I neka me psuju svi, mi imamo samo jednu zemlju Srbiju i moramo da je sačuvamo. Kada neki govore pobediće ovaj ili onaj, za nas nema pobede, za nas je spas samo da ni u čemu ne učestvujemo. Morate da razumete da ovo više nema smisla i šta god govorili svi. Jedino što u svetu ne postoji je racionalan pristup rešavanju problema, kako je govorio (Noam) Čomski. Kao da niko neće da reši problem, već hoće još veći", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Marko u 18.03.2023 13:24:46 h
     0 
Ovo je neviđena BUDALA!
od Marko u 18.03.2023 13:24:49 h
     0 
Ovo je neviđena BUDALA!