Glas Javnosti

Vučić sutra ide u Skoplje: Ne vidim razlog da se ne peva "Veseli se srpski rode" na proslavi u Skoplju

Politika
Autor: Glas javnosti

Istakao je da se to pitanje ne postavlja zbog Skoplja nego zato što svi drugi misle da imaju pravo da Srbima drže pridike

Predsednik Srbije je najavio da će sutra prvi put prisustvovati svečanoj Svetosavskoj akademiji u Skoplju i istakao da nema nikakvog razlog da se postavlja pitanje da li na toj proslavi može da se peva i pesma "Veseli se srpski rode".

Naglasio je da će se pridružiti u pevanju te pesme.

"Sutra idemo u Skoplje na Svetosavsku akademiju, gde će se skupiti naš narod. Divan program su smislili. I napisali su mi da li može da ide za kraj, kao da je to sada neko veliko pitanje, da li može da ide pesma Veseli se srpski rode koju treba da otpeva dete", rekao je Vučić tokom obilaska manastira Svetog Pantelejmona u Lepčincu kod Vranja.


Istakao je da se to pitanje ne postavlja zbog Skoplja nego zato što svi drugi misle da imaju pravo da Srbima drže pridike.

"Da Srbi nemaju pravo ni da žive, ni da pevaju, niti bilo šta, ali oni imaju pravo da nama sole pamet i šta ćemo da slavimo i kako ćemo da pevamo, i pritom da uvek budemo krivi. Naučili su na to još od 1945. godine i od tada se mi uvek nešto krijemo, skrivamo, od sopstvene senke bežimo, a nema nikakvog razloga za to", naglasio je Vučić.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR