Glas Javnosti

Vučić se sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić sastao se danas posle podne u Briselu i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Tim sastankom, predsednik Srbije završava posetu Briselu, gde je imao razgovore sa zvaničnicima EU, posle kojih je izrazio uverenje da će se na kraju mandata nove vlade, 2024. godine, završiti pristupni pregovori Srbije i EU, te da je realno da Srbija postane članica Unije do 2026.

-Neću da pričam detalje, ali zadovoljan sam kroz koje smo sve detalje prošli, u razgovoru sa Der Lajen, uveren da sa optimizom ulazimo u novu fazu odnosa EU i Srbije-, naglasio je Vučić posle razgovora sa funkcionerima EU i primetio da se u Briselu za sva ta pitanja stvara pozitivna klima.

Vučić je istakao da je interes Srbije ubrzanje EU integracija.

Dodao je i da uskoro očekuje i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a pre toga i Samit, na kojem će biti predstavnici najvećih evropskih zemalja, koji će se ticati nastavka dijaloga, ali upravo i daljeg ubrzavanja EU puta Srbije.

Predsednik je naveo i da će na sastanku sa Šarlom Mišelom razgovarati i o 10,5 milijardi koje je Unija oprededila za Zapadni Balkan.

Tokom dana, Vučić je u sedištu Evropske komisije u Briselu razgovarao sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen, evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR