Glas Javnosti

Vučić se obratio iz Skoplja: Razgovarali smo o evropskoj budućnosti i ekonomskim prilikama

Politika
Autor: Glas javnosti

Vučić boravi u Skoplju gde učestvuje na samitu lidera procesa Brdo - Brioni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Skoplju gde učestvuje na samitu lidera procesa Brdo - Brioni. Domaćini skupa su predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednik Hrvatske Zoran Milanović i predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. 


On je na početku istakao zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu.

-Razgovarali smo o evropskoj budućnosti, a sastanak je protekao u vrlo korektnoj raspravi, nije bilo mnogo svađa. Priština i mi smo ostavili za četvrtak naše probleme. Govorilo se o tome šta bismo mogli da tražimo kao što je roming, zelene linije, zajedničko tržište. Da bi se što ranije dobilo članstvo u EU, do 2030. godine. Po mom mišljenju to su lepe želje, ali ko sam ja da rušim optimizam i umanjujem ambiciju nekih. Prihvatio sam tu ideju, ali sumnjam da će tako i biti, rekao je Vučić.


On je dodao da su razgovarali o ekonomskim prilikama.
-Nafta raste, nije ovoliko visoko bila godinu dana, plašim se da će još da raste što će ugroziti brojne stvari. Idemo u Mađarsku, pa u Brisel, Ljubljanu, Njujork na sednicu Generalne Skupštine UN gde će biti mnogo sastanaka i zanimljivih tema, rekao je na početku Vučić. 


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR