Glas Javnosti

VUČIĆ SE DANAS OBRAĆA JAVNOSTI: Evo kako će Srbija odgovoriti na SVE VELIKE PROBLEME

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je da će u današnjem obraćanju, koje je zakazano za 18 časova u Palati Srbije, detaljnije govoriti o „svim velikim problemima“ s kojima se Srbija suočava kao i o tome kako će Beograd odgovoriti na njih.

Dodao je da bi početkom juna trebalo da se konsultuje s predstavnicima političkih partija o trenutnoj poziciji Srbije u svetlu krize u Ukrajini, na šta mu je odgovorio Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, rekavši da „kanabe na Andrićevom vencu“, nije pravo mesto za to, već Narodna skupština.

 

Vučića kao reizabranog predsednika Srbije čekaju ustavne konsultacije sa parlamentarnim strankama o budućoj vladi, a mnogi smatraju da bi to mogla da bude vlada zaokreta ka Zapadu. Tačnije Vlada koja bi se postepeno uključivala u kaznene mere EU i SAD protiv Rusije zbog rata koji ona vodi protiv Ukrajine. U tom smislu, smatra se da će predsednik odgovornost za zaokret nastojati da podeli sa građanima i delom opozicije.

Vučić je prethodnih dana imao niz susreta u Grčkoj, Berlinu i Beogradu, sa evropskim, i najvišim nemačkim zvaničnicima, čije su teme snabdevanje gasom koji nije ruski, sankcije, Kosovo, Balkan i odnos prema BiH.

U Berlinu se prvi put posle oktobra prošle godine, u sredu uveče, sreo i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem,piše Danas.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR