Glas Javnosti

VUČIĆ SA SAMITA OTVORENI BALKAN : Očekuje se nastavak razgovora o nestalim osobama sa Prištinom

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Ohrid gde počinje dvodnevni samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan odakle se obratio građanima Srbije.

- Razgovarali smo o svim temama koje su važne za javnost u Srbiji i regionu, predstojećem samitu 23. gde sam dobio dodatni poziv od Borelja da prisustvujem, narednih dana očekuje se nastavak razgovora po pitanju deklaracije o nestalim osobama sa Prištinom i o evropskom putu Srbije, kao i svim neophodnim reformama - rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da je Otvoreni Balkan "najbolja inicijativa koju smo imali decenijama". prenosi Telegraf

- Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa koju smo imali decenijama. Za razliku od drugih nemam nameru da se pravdam da li će neko da se priključi ili ne, ko hoće - hoće, ko ne, ne. Imamo značajna povećanja trgovinske razmene. Gledaćemo da tokom turističke sezone olakšamo, da se ljudi ne bune - dodao je

osim Vučića, kako je najavljeno, samitu će prisustvovati premijeri Severne Makedonije i Albanije Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH.


Na samitu bi trebalo da bude potpisano više sporazuma i memoranduma o saradnji u oblasti visokog obrazovanja, turizma, kulture i poreskih službi.

Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je podržao inicijativu Otvoreni Balkan biće gost samita i prisustvovaće, kako je najavio, u ulozi posmatrača. U ulozi gosta na samitu biće i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Samit će početi oko 18 sati, u hotelu Metropol u Ohridu, sastankom lidera zemalja Otvorenog Balkana sa ministrima poljoprivrede, a zatim će uslediti radna večera lidera Otvorenog Balkana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP