Glas Javnosti

VUČIČ SA KRALJEM FILIPOM VI: Španska kruna upriličila svečani doček

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekao je danas u njegovoj jednodnevnoj radnoj poseti Španiji španski kralj Filip VI.

Kako je preneo Vučićev kabinet, predsednik Srbije prisustvovaće potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije Erbas (Airbus).

- Svečani doček u čast predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji i sastanak sa kraljem Španije Felipeom VI., objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom zvaničnom Instagram naligu Budućnost Srbije - stoji na instagram stranici predsednika Srbije uz fotografiju sa ovog sastanka.



Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Felipea i premijera Sančeza da posete Srbiju.

"Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Felipea Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas", rekao je Vučić.

Kada je reč potpisivanju ugovora kojim Srbija kupuje dva transportna španska aviona, Vučić je istakao da je to veoma važno za našu zemlju.

"To je značajno, jer ćemo imati sve više aerodroma, moći ćemo da povezujemo Kraljevo i Niš i Beograd i Bačku i Banat i Pčinjski okrug, a to je veoma važno i u savremenim manevrima i u trenucima kada vam je potrebno pomeranje vaših snaga i pomeranje jedinica", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR