Glas Javnosti

Vučić sa Kovačevskim: Odnosi Srbije i Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa premijerom Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim sa kojim se, kako je naveo, saglasio da su odnosi dve zemlje najbolji u savremenoj istoriji.

“Saglasili smo se da su odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji. Nastavljamo da radimo zajedno za dobrobit naših naroda”, naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav". 

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Vučić je konstatovao da u Srbiji i Severnoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, te je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta.

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region. Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.


Predsednik Vučić je dodao da je Srbija opredeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Nakon sastanka sa Vučićem, usledio je sastanak Kovačevskog sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Brnabić i Kovačevski prisustvovaće ceremoniji potpisivanja dokumenata između vlada dveju zemalja, nakon čega će se obratiti medijima.

(Glas javnosti/ kosovo-online.)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR