Glas Javnosti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA BIN ZAJEDOM: Partnerstvo sa UAE je od najvećeg značaja za Beograd

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom o predstojećem samitu o klimatskim promenama, saradnji i aktuelnim regionalnim i globalnim geopolitičkim pitanjima.

Predsednikov kabinet je saopštio da je Vučić zahvalio šeiku Mohamedu za poziv da učestvuje na konferenciji COP28, koja će se krajem godine održati u Emiratima i izrazio nadu da će imati priliku da se sa njim lično razgovara.

Vučić je rekao da je partnerstvo sa UAE od najvećeg značaja za Beograd, „ne samo zbog globalnog ugleda, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom“.

On je dodao da se „Srbija uvek mogla osloniti na Emirate u teškim vremenima“ i zahvalio za uticaj UAE na međunarodnoj sceni radi smirenja napetosti na Kosovu i podrške za rešavanje situacije mirnim putem.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, a saglasili su se da nastave zajednički da rade na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva svojih dveju zemalja.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR