Glas Javnosti

VUČIĆ: 'Procena je da je šteta između milion i po i dva miliona evra u Čačku'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik je istakao da se Srbija zalaže za rešavanje slučajeva nestalih lica sa Kosova i Metohije, ali je objasnio da očekuje i od albanske strane da se angažuje po tom pitanju.

- Naša je ideja. Recite (Albanci) gde mislite da postoje grobnice, mi ćemo izvršiti iskopavanje tog mesta. Ponudili smo Albancima da izvršimo sva neophodna iskopavanja na mestima na kojima sumnjaju da postoji neka grobnica, ali to isto tražimo i za nas. Imamo nekoliko indicija da su sahranjeni civili. To tražimo i za nas. Ono što mi tražimo od njih je da oni tu odgovornost pokažu prema Srbima koji su ubijeni na KiM. Vi imate i dalje nekoliko desetina ubijenih Srba u mrtvačnici u Prištini - dodao je Vučić.

 

Eksplozija u Čačku
- Preliminarna procena je da je šteta između milion i po i dva miliona evra. Naši helikopteri kreću u gašenje požara. Očekujemo da se od ponedeljka nastavi proizvodnja u pogonima čačanske Slobode. Važno je da mere zaštite na radu ubuduće budu na najvišem nivou - rekao je predsednik Vučić o eksploziji u Čačku.

 

Palmer i Lajčak
Kako je ranije najavljeno, posle posete specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka i specijalnog predstavnika Stejt Departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera, predsednik Vučić govoriće o Kosovu i Metohiji, predstojećim pregovorima u Briselu, napretku Srbije na evropskom putu, razgovoru sa predstavnicima opozicije, važnim državnim pitanjima i svom učešću na sednici Saveta bezbednosti 8. juna ove godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR