Glas Javnosti

Vučić pred put na Paradu pobede: `Bićemo ponosni kada u Moskvi budu marširali momci sa srpskom zastavom`

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Moskvi prisustvuje Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Vučić, koji je juče u Moskvi razgovarao s predsednikom Vladimirom Putinom, podsetio je da će na paradi učestvovati i pripadnici Vojske Srbije. "Bićemo ponosni kada u Moskvi budu marširali momci sa srpskom zastavom", podvukao je Vučić.

On je podsetio da je srpski narod, srazmerno broju stanovnika, peti ili šesti narod na svetu po broju žrtava u Drugom svetskom ratu.

Time možemo da se ponosimo i da ne dozvolimo falsifikovanje istorije - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da je imao veoma dobar razgovor sa Putinom i najavio dolazak ruskog predsednika u Beograd u oktobru, kada će biti otvoren i Hram Svetog Save, u čijem unutrašnjem uredjenju veliki doprinos dali veliki doprinos.

Paradi u Moskvi prisustvovaće i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je istakao da će srpski gardisti na paradi pokazati kako izgledaju potomci pobednika iz Drugog svetskog rata i još jednom pokazati da su Srbi narod koji iznad svega ceni slobodu, da su uvek bili na pravoj strani sveta i da su uvek bili narod koji nepogrešivo bira slobodu i pobedu.

Tamo gde su Srbi, tamo je sloboda, tamo je pobeda - istakao je ministar Vulin.

Na čelu ešelona Garde na paradi u Moskvi biće komandant Gardijskog bataljona, potpukovnik Dragan Jakovljević.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR