Glas Javnosti

VUČIĆ POSLE POTPISANIH SPORAZUMA U TIRANI: Poljoprivreda NAJVAŽNIJE pitanje, rušimo barijere među narodima

Politika
Autor: Glas javnosti

U okviru inicijative "Otvoreni Balkan" danas su se u Tirani sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev.

Predsednik Srbije je istakao da je jedna od najbitnijih stavki pregovora poljoprivreda, kao i da treba raditi na povezivanju naroda tri zemlje. 

- Poljoprivreda je jedna od najbitnijih stavki ovih pregovora i mi ćemo biti veoma posvećeni razvoju poljoprivrede u budućnosti. Moramo da povežemo ljude. Naši narodi moraju da razumeju koliko je bitno da se povežemo - rekao je Vučić, a prenele Novosti.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je otpočela procedura izgradnje dva puta za granični prelaz Tabanovce - Preševo što je vrlo važno kada je reč o konekciji Srbije i Severne Makedonije.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da se na ovaj način ruše barijere među narodima.

– Sa ovim smo srušili barijere između naših zemalja – poručio je Rama.

On je rekao da je siguran da će mnoge zemlje da pristupe Albaniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji za import  i eksport dobara.

– Od januara sledeće godine videćemo benefite svega ovoga – rekao je Rama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma srećan zbog potpisanih ugovora u Tirani i da će od njih građani imati velikih koristi.

- Uspeli smo da pokrenemo stvari s mrtve tačke i uradimo stavri zbog kojih će građani naših zemalja imati koristi. Kako da imamo više turista iz Albanije i Severne Makedonije i kako vi da privučete iz Srbije i na albansku obalu i na fantastična makedonska jezera. Došao sam da kažem svima da su dobrodošli u Srbiju, da je Srbija druga kuća za njih, a da se i mi tako osećamo u Skoplju i Tirani - izjavio je Vučić, a preneo b92.net

Osim toga, Vučić je najavio i druge projekte.

- Sada ćemo da počnemo da razgovaramo kako da napravimo poseban fond za filmsku industriju, kako da obavljamo pripreme sportskih klubova, kako da spustimo cenu drumarina za članica Otvorenog Balkana, kako da imamo popuste u smeštajima za one koji dolaze iz zemalja Otvorenog Balkana. Napravili smo inicijativu koja će da promeni lice Balkana - ocenio je predsednik Srbije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR