Glas Javnosti

Vučić u Dubaiju: Pitaju me zašto si podizao helikoptere i avione. Pa šta je trebalo, da se sakrijemo ispod stola?

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije poručio je iz Dubaija da je Srbija bolje odigrala kad je reč o tek završenoj krizi na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić u Dubaiju prisustvuje otvaranju srpskog paviljona na najvećoj Svetskoj izložbi EKSPO 2020.

Govoreći o situaciji na severu Kosova i povlačenju jedinca ROSU sa administrativnih prelaza Vučić je rekao:

- Ovo su naše male borbe i pokušaji da zaustavimo i usporimo ono što nam je kao proces nametnuto. Narod razume kako Srbi žive na KiM, šta je Kosovo za zapad, a kada bismo težili da se izvinjavamo drugima, ne bismo imali plate i penzije kakve imamo sada. Ovo je sve povezan sistem u kojem moramo da izvučemo najviše za narod, a izgubimo najmanje. ROSU dođe siledžijski na sever, a onda mora da pokupi prnje i vrati se. Za nas je važno da ostvarujemo dugoročne pobede, rekao je Vučić i dodao:

- Mislim da nismo izgubili i da smo možda malo bolje odigrali. Ali cela igra nam je bila nametnuta. Njima je želja bila da nas unize, nije poenta bila u stikerima, već su želeli da uvedu skidanje srpskih tabilica, da nas ponize. Istovremeno su želeli da ROSU bude taj koji će da bude garant sprovođenja njihovih odluka. Time bi nas doveli u poziciju: oni su ušli gore i nema povratka i modifikacije opstanka.

 On je dodao da to nije ovo bio najveći problem, iako nije mali. 

- Mnogo veći problem je što to ROSU nameće i presuda Todosijeviću. Oni su brutalno pogazili Briselski sporazum. Šta će sad Todosijević da ide u zatvor zbog onoga što je rekao, a to misli 99 odsto ljudi u našoj zemlji? Hoćete sve da nas uhapsite?. Ne zaboravite da smo dobili još jednu stvar. Naša reakcija je možda bila oštrija, ali je ona sada legalizovana. Oni stalno pokušavaju da legalizuju protivpravne stvari. Za njih ovo više nije laka stvar kao što je bila do juče. Za nas je sve vreme paklena. Pokazali smo da možemo da budemo čvrsti i odlučni u odbrani našeg naroda. Pitaju me zašto si podizao helikoptere i avione. Pa šta je trebalo, da se sakrijemo ispod stola?, kazao je Vućić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR