Glas Javnosti

VUČIĆ OTKRIO KOJI MINISTRI ODLAZE : Četiri ministra idu sa funkcija

Politika
Autor: Glas javnosti

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je danas oko devet sati, a nakon nje, i sednica Glavnog odbora stranke, na kojoj su razmatrani predlozi za ministre u novoj Vladi Srbije.

Predsednik Vučić ranije je najavio da će imena kandidata za resore koju će u novoj vladi pripasti SNS, znati danas, posle sednice Glavnog odbora stranke.

Pojasnio je da Predsedništvo stranke prihvata predloge, a po statutu Glavni odbor donosi odluku.

- Oko 14.00, 15.00, 16.00 časova u nedelju, u najmanju ruku, znaće se imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali ostalo će se znati u nedelju - kazao je ranije Vučić.


- Prvi put biramo Vladu kada znamo da imamo ratno stanje u okruženju, kada vam je jasno da se taj rat neće brzo okončati, kada vidite da jedni žele poraz druge strane, a ovi žele poraz prvih... i da razumete da kompromis ne postoji. Računam na našu mudrost, posvećenost. Čak 55 odsto iz onoga što bi neki rekli da je naša kvota, to su žene. Verujem u njihovu mudrost, staloženost i stabilnost. Zato možemo da donosimo najzdravije odluke za naše društvo.

Rekao sam vam da se nadam da naša stranka nikada neće postati neka od onih stranaka koje su postale biznis političke organizacije, koje su lepo iskoristili dolazak na vlast - rekao je Vučić dodajući da je SNS otvorena, da želi da radi radi u interesu naroda.

Kako ističe, članovi stranke osećaju, prepoznaju njegov izraz lica, te da o teškim stvarima ne govori prenosi Telegraf

- Znate kada je moguće da nešto izdržimo i kada deluje da je to nemoguće - naveo je u svom obraćanju.

Rekao je i da neće pročitati sva imena kojima je zahvalan za ono što su učinili za zemlju, među njima navodeći Marka Đurića, Branislava Nedimovića, Zlatibora Lončara, Nebojšu Stefanovića, Jadranku Joksimović.

- Nisu pravili problem - istakao je.

Naveo je i da SNS ima dobre ljude, te da su na položajima zbog građana i svoje zemlje.

- Kao, dolazi naš red? A po čemu? Ko je to smislio? - komentarisao je okolnosti, zadovoljstvo građana rezultatima, a u kontekstu kadrovskih rešenja.

Izazov broj jedan je Kosovo i Metohija, naveo je.

- Cela Vlada mora da bude jedinstvena. Ne sme da bude iskakanja - poručio je.

Pitanje broj dva je spoljnopolitička situacija, ističe.

- Niko ne razume našu poziciju. Svi pritisci biće samo teži - kaže Vučić.

Komentarisao je i da 2.300.000 ljudi danas radi, te da je reč o značajnom povećanju broja zaposlenih u odnosu na prethodni period.

- Bolnice, škole, pozorišta, muzeji... - sve proizilazi iz toga što smo radili.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR