Glas Javnosti

VUČIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU: Ovo što rade pojedine zemlje je KRŠENJE UGOVORA O EU

Politika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao imao razgovore sa evropskim i američkim predstavnicima, postoje neke ideje, situacija je komplikovana, ali ćemo dati sve da sačuvamo mir i stabilnost.

- Juče sam imao razgovore sa evropskim i američkim predstavnicima, postoje neke ideje. Situacija nije jednostavna, komplikovana je i daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. Oni krše sporazume, dobićete večeras posle sednice odgovore i oko zahteva za Rezoluciju 1244 UN ali i za povlačenje priznanja. I ovo što rade pojedine zemlje u EU, jeste kršenje ugovora, uslov da tražite članstvo jeste da budete država, ne znam po kom kriterijumu gledaju to, da li tako što to misli jedna, pa makar bila i najveća članica Unije, ili tako misle sve, ili po Ujedinjenim nacijama. Moramo da se borimo sa tim i čuvamo državni i nacionalni interes - rekao je predsednik.

Vučić se danas sastao na graničnom prelazu Kelebija - Tompa sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i bivšim češkim premijerom Andrejem Babišem.

- Zahvalan sam našim mađarskim prijateljima što smo počeli na nedeljnom nivou da razgovaramo o svim problemima, da ih rešavamo zajednički. Čast mi je što nas je Katalin pozvala da posetimo njen dom, a to govori o našem prijateljstvu. U Srbiji smo krenuli u prihvatanje, ukidanje slobodnih viza za pojedine zemlje odakle je dolazio značajan broj migranata, Tunis, Burundi, Gvineja Bisao i Indija, to je ono što zahteva i EU - rekao je predsednik Vučić.

- Verujem da ćemo nastaviti da preduzimamo važne mere za sigurnost naših građana. Da zajednički rešavamo probleme. Hvala Katalin na pozivu, kad god mislimo da ćemo da imamo više vremena, imam drugih obaveza. Sa Mađarskom imamo najbolje odnose u istoriji i verujem da ćemo takve odnose imati i u budućnosti - naglasio je predsednik Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR