Glas Javnosti
Posta

VUČIĆ O REGISTARSKIM TABLIACAMA NA KIM : Priština zeli krizu

Politika
Autor: Glas javnosti

Priština želi krizu i želi da pravi probleme, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić, dodajući da je zbog toga zabrinut, i dodao da u Prištini ne žele da vide "KM" tablice.

Na pitanje šta očekuje od 1. avgusta za kada je Priština najavila recipročne mere o ličnim kartama i preregistraciji tablica, te smatra li da druga strana argumente pronalazi u Briselskom sporazumu, u delu oko slobodi kretanja, gde se spominju KS i RKS tablice, Vučić je primetio da kada neko želi da uvek pronađe krivca u Beogradu, to sa lakoćom i poluistinama čini.

-Kada govore o KS i RKS tablicama - čak i da ostavimo po strani da šest tačaka Briselskog sporazuma, koje su suština, o ZSO, ne žele da ispune, vrlo je jednostavno kontrapitanje - a, što ste ukinuli KS tablice i ostavili samo RKS- upitao je Vučić.

Kako je rekao, nikada ništa nije izbilo zbog tablica, već je problem u bezobzirnosti samo jedne strane i njihovih pomagača, koji misle da mogu da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM dokle hoće.

- Suština nije ni u KS ni u RKS tablicama, samo je važno da nema KM tablica. Baš njih briga i za KS i za RKS tablice, za to nikog nije briga, osim možda dežurnih partiota koji ne znaju ni dva mesta na KiM da pokažu na mapi... Suština je da ne žele da vide KM, tablice Kosovske Mitrovice- rekao je Vučić piše Telegraf


Kada je reč o reciprocitetu, upitao je po kom osnovu se taj reciprocitet uvodi:

- Gde to piše, osim u glavi Aljbina Kurtija i zemalja Kvinte, pošto je za njih Kosovo država, pa da imaju pravo da rade centralnoj Srbiji, ono što Srbija, kao međunarodno priznata, može da radi njima - ukazao je Vučić.

Ni iz čega to pravo nisu izvukli, što se tiče ličnih karata, dodao je Vučić.

- Priština želi krizu, žele da prave probleme i zabrinut sam zbog toga. Videćemo kako će se stvari odvijati -rekao je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP