Glas Javnosti

VUČIĆ o policajcima OSUMNJIČENIMA DA SU POMAGALI BELIVUKU: ‘Zapitate se ko ih je DOVEO, ŠTITIO, i ko je STAJAO IZA NJIH’

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije rekao je danas da su dvojica  policajca privedna jer su poslati na pretres objekta prilikom hapšenja Velje Nevolje, a da pritom nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje da prati aktivnost kriminalaca

- Oni su ušli da pretresu stan i čuje se da konstatuju da vide pištolj, a onda se dogovore da nisu videli pištolj. Zato su policjjaci uhapšeni. Onda se zapitate ko ih je doveo, ko ih je štitio, i koje stajao iza njih - rekao je Vučić.

Prema Vučićevim račima  odlučnost da se pobedi mafija je velika.

- Ako uđete u nečiju kuću a nikad ne izađete... Pa, pogledajte način na koji se brane svi oni, svi ćemo da ćutimo... Svi su naučeni na jednu istu rečenicu - rekao je Vučić povodom hapšenja kriminalne grupe koji je predvodio Veljko Belivik.

Kako je rakao mnogo laži i podrške mafiji iz različitih sfera i saradnje mafijaškog dela policije sa različitim političarima na vlasti i u opoziciji na širenju lažu.

Kriminal iza paravana navijačkih grupa

- Interesantno je bilo i to kako u jednom trenutku u borbi dve kriminalne grupe, jedna imala informacije i dostupnost o kretanju druge i sa lakoćom izvršavala dela protiv te grupe. Ne bih isključlio da su razni visoki funkcioneri učestvovali u tome, iz različitih službi i policije. Onda je to učešće u zločinu bez presedana. Da li će se dokazati ili ne, na operativnom nivou nema sumnje da li je to moglo da se obavi bez podrške, pa i prećutne saglasnosti. Zato ovako naporno radimo da se suprststavimo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima koordinisanost MUP i BIA nikada nije bila bolja i istakao je i hrabrost i odlučnost tužioca za organizovani kriminal.

Odgovarajući na pitanje o odrgovornosti državnog aparata i vezama sa kriminalnim klanom, Vučić je naveo da su stvorene dve velike grupe, obe uvezene iz Crne Gore, ali da im je Beograd je bio važan kao logistički centar kao i tržište.

Sve to, naveo je, dešavalo se iza paravana navijačkih grupa, gde su "navijači" bili vojnici. Kako je rekao, pojedine "tobož navijačke grupe su korišćene u okviru samog stadiona.

Uvezena mafija, uvezene ubice i kriminalci

- Ako postanete takozvani vojnik, onda možete za prijatelje po 50 evra nešto da prodajete, a ako ne onda 60-70 evra. U toj razlici su ti vojnici videli svoju zaradu i svoju šansu, a služuili su velikim vođama - rekao je Vučić i dodao:

- Njihove glavne vođe, Belivuk i ostali, imaju svog gazdu i vođu koji je danas na teritoriji Crne Gore. Mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a onda su stvarnog ili tobožnjeg organizatora pokušaja ubistva, tog kriminalca isekli na komade ovde. Ta podružnica beogradska tog crnogorskog klana izvršavala je zadatke.

Reč je, dodao je o uvezenoj mafiji, uvezenim ubicama i kriminalcima.

- A, onda je stvorena strahovito snažna podružnica ovde, koja je zahvaljujući velični narko tržišta i ogromnim zaradama uspela da stvori vosjku bez vrhovnog i zamenika vrhovnog komandanta, koji su bili u jednoj drugoj zemlji, ali svakako strahovito moćnoj armadi kojoj stajemo na rep. Ali, nećemo stati na rep dok ne istražimo sve one koji su im iz državnog aparata na različite načine pomagali - zaključio je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR