Glas Javnosti

VUČIĆ O IMPLEMENTACIJI: Srbije je spremna da radi na implementaciji do crvenih linija

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u Ohridu, kao i na svakom mestu, govorio o crvenim linijama Srbije koje se tiču suprotstavljanja priznavanja i prijema Kosova u UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u Ohridu, kao i na svakom mestu, govorio o crvenim linijama Srbije koje se tiču suprotstavljanja priznavanja i prijema Kosova u UN.

"I danas sam to izgovorio, da niko ne može da nametne pravnu obavezu Srbiji. Zato nismo potpisali ni ono što je EU nazvala sporazumom, kao ni aneks, ali je Srbija spremna da radi na implementaciji do crvenih linija", istakao je Vučić u obraćanju javnosti.

Rekao je da je Srbija međunarodno pravno priznata država i da zato ne želi ni međunarodno pravne sporazume sa tzv. Republikom Kosovo.


Juče smo 12 puta menjali tekst implementacionog plana

Vučić je istakao da Šolc-Makronov plan nije pregovaran, već da se juče pregovarao implementacioni plan, da ga je Beograd preksinoć dobio, da se od tada promenilo skoro sve od onoga što smo dobili i da je 12 puta juče menjan tekst.

Predsednik je u obraćanju javnosti zahvalio svima koji su bili sa njim i pomagali. 

Dodao je da mu je lakše kada razgovori traju 12 ili 13 sati, i da mu je koncentracija odlična, bolja nego kod drugih.

Jasno i nedvosmisleno sam rekao da se nećemo odreći poštovanja Ustava RS

Predsednik je istakao da je za Srbiju mnogo važnije od donatorske konferencije za koju se ne zna da li će i kada biti, da kreiramo ambijent u kojem će Srbi na KiM biti bezbedni, kojem će naš narod svuda gde živi da ima mir i da sačuvamo svoju državu i poštujemo Ustav Republike Srbije.

"To nije lako uvek postići, posebno što spoljni pritisci su uvek takvi koji bi vas vodili na to da se pre svega ovog trećeg odreknemo. Jasno i nedvosmisleno sam im stavio do znanja da to nećemo da učinimo", rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Predsednik je najavio da će narednih dana, u skladu sa svojom obavezom, pozvati na konsultacije ko hoće da dođe.

Glas javnosti/Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR