Glas Javnosti

Vučić o energetskoj krizi: Što se tiće cene struje dobro prolaze oni koji imaju ugalj i nuklearke!

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučić je, govoreći o energetskoj krizi, rekao da od cena energenata zavisi i cena hrane, cena svih proizvoda, životni standard i bukvalno opstanak cele zemlje.

- Do kraja 2021. godine imamo 6 i po miliona kubnih metara gasa. Mi svakoga dana u ovih mesec i po dana imamo kupljenih po 6 i po miliona kubnih metara gasa. Mi za ovih 6 i po miliona plaćamo cenu od 270 dolara na hiljadu kubnih metara gasa. To je trenutno najbolja cena u Evropi i traje nam do kraja godine. Ali, nama će do Svetog Nikole biti potrošnja 11 miliona kubnih metara gasa. Moraćemo da platimo cenu na berzi od 1.200 dolara - objasnio je Vučić.

 Predsednik kaže da u skladištu u Banatskom Dvoru imamo 268 miliona kubnih metara gasa. Srbija ima sačuvan gas za crne dane, do kraja godine i zbog toga je veoma važan sastanak sa Putinom. Trenutna ponuda nije dobra i zato će doći do sastanka.

- Moliću ga da cena bude 510 dolara, ali mi ni to ne možemo da platimo. Moliću i produžetak naftne formule 100 odsto, a onda za molim za bolje uslove - rekao je Vučić.

"Živ nisam do 25. novembra do sastanka sa Putinom", rekao je Vučić.. Govoreći o ceni struje, Vučić kaže da dobro prolaze oni koji imaju ugalj i nuklearke.

- Samo su u Ukrajini koja ima 15 nuklearki i Gruziji sa dve nuklearke niže cene nego u Srbiji - objasnio je Vučić.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR