Glas Javnosti

Vučić o akcidentu sa amonijakom: Nadležni brzo reagovali u Pirotu. Najavio VELIKU VEST za buduće majke: Želim da povećamo porodiljsko odsustvo za prvo i drugo dete

Politika
Autor: Glas javnosti / objektiv

Vučić navodi da ne može da "ulazi u te trikove - neko je smislio da priča gluposti o amonijaku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su nadležni reagovali brzo prilikom akcidenta sa amonijakom u Pirotu dodajući da mu je žao zato što su sve osobe nastradale.

Vučić je na TV Prva naveo da je to tragedija, ali da se nažalost takve stvari dešavaju.

– Reagovali su brzo, nema nikakve opasnosti za stanovništvo, nažalost jedan Turčin je stradao i još jedna osoba, žao mi je tih ljudi, tragedija, ali dešava se svakog dana, šta da radite – naveo je predsednik.

Kako kaže, o amonijaku nije maltene ni vest pročitao, a izveštaje je dobio od ministra Gorana Vesića, “od ovoga, od onoga”.

– Pogledao sam ih bukvalno ne zato što ne brinem o Pirotu već jer sam imao takvu glavobolju oko Kosova i Metohije i nisam znao šta ću sa sobom. Desi se, desilo se i 2011, 2012. tri puta, dešavalo se i u Beogradu, dešava se u celom svetu, Nemačkoj, Engleskoj – napomenuo je.

Vučić navodi da ne može da “ulazi u te trikove – neko je smislio da priča gluposti o amonijaku”.

Kako kaže, postoje nadležni organi, policija neka se time bave.

– Ide voz i iskoči iz šina, šta da radim, idu kola pa je neko pogrešio. Nadam se da su poštovani svi standardi, ako nisu odgovaraće oni koji nisu – ukazao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić je večeras najavio da želi da povećamo nivo porodiljskog odstustva za prvo i drugo dete sa 12 na 15 meseci i na 18 meseci.

– Da probamo da majkama pomognemo – rekao je Vučić.

Kaže da će penzije morati da prate plate.

– To je život, to je ono za šta se borite, za šta živite – istakao je predsednik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR