Glas Javnosti

VUČIĆ: Nezadovoljan sveukupnom atmosferom i histerijom prema Srbiji

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS povodom otkazivanja posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da je nepristajanje Srbije da uvek bude deo čopora nešto što izaziva glavobolju.

Vučić je istakao da nije iznenađen ishodom oko posete Lavrova,  da je nezadovoljan sveukupnom atmosferom i da takvu histeriju prema Srbiji dugo nije video.

Naime, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko zvanično je danas informisao predsednika Srbije da ne postoje uslovi da se sprovede poseta ministra spoljnih poslova njegove zemlje, budući da tri države kojima se Rusija obratila, nisu dozvolile prelet njegovog aviona kroz njihov vazdušni prostor.

- Ne možete da razumete koliko je bezbroj razgovora bilo u kojima je traženo od Srbije da otkaže gostoprimstvo ministru spoljnih poslova Rusije - rekao je Vučić.


Ocenio je da je nepristajanje Srbije da uvek bude deo čopora nešto što izaziva glavobolju piše N1

Ne misli, kaže, na Amerikance, već "na male", od "Karla Bilta do Hrvatske".

Vučić je istakao da se mora izraziti nezadovoljstvo i nesaglasje sa pokušajem zabrane razgovora. Voleo bi, kako je rekao, da neko želi da razgovara, jer su razgovori lekoviti.

Što se tiče odnosa sa Rusijom, naveo je da smo osudili upad u Ukrajinu, ali da je Rusija tradicionalni prijatelj.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Slaven u 06.06.2022 21:35:23 h
     0 
Oj Putine i Zelenski !!! Oj Putine i Zelenski, šta uradište narodima slavenskim Jel vam tako gazda zbori, da nam narod u vatri gori Krvlju našom zemlju natopište, mračnu želju vragu ispunište. Nikad zlotvor nije bio gazda, tuđoj volji pokoravao se vazda. Izrodi van naših gena, vladali su duga vremena. Od Nemanjića do Vučića, ista priča poslušnih kučića. Od Miloševića, Izetbegovića i Tuđmana, uvijek ista obmana. Izdajice i ostali koljači, tuđe sluge na narodnoj grbači. Ta đubrad do đubradi, n