Glas Javnosti

VUČIĆ NE PRISTAJE NA UCENE: Rekli su mi - najavi sankcije Rusiji i neće biti sankcija Vulinu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su sankcije koje su SAD uvele Aleksandru Vulinu – vid pritiska na njega.

„Da li je to poruka za mene? Jeste, sasvim sigurno. Nemam nikakve sumnje da jeste. Šta bi trebalo da radim, da kleknem na kolena da bih opstao tri ili četiri meseca duže na vlasti”, pitao je Vučić gostujući na TV Prva.

Dodao je da u delu naše javnosti postoji beskrajna servilnost prema strancima, Amerikancima, Evropljanima, Nemcima, svima.

„Oni stvarno misle da postoji nešto što je neko njima obećao, Kosovo i slično, pa to slušam već 11 godina. Oni mi tako više od 11 godina drže batinu za vratom da sam ja nešto obećao. Tako mali Đokica zamišlja politički život”, rekao je Vučić.

Istakao je da je to tako zato što su ljudi koji to pričaju, živeli u vreme kada je tako bilo.

„Ne zaboravite da su 2008. formirali vladu u kafani. Tajkun, plus američki ambasador i pripadnici koalicije DSS i DS. To je opšte poznato, postoje kompletni izveštaji o tome kako su stranci uticali na to. Da li možete da zamislite da neko dođe kod mene i kaže ‘Vlada mora da izgleda ovako’?”, pitao je Vučić.

Dodao je da Srbijom ne upravljaju Amerikanci.

„Mi ih poštujemo, oni su velesila, kao i Kinezi i Rusi i Evropljani. Mi se nalazimo na evropskom putu, ali ovom zemljom upravljaju građani Srbije preko svojih predstavnika. Ovom zemljom će da upravlja naš narod dok god sam predsednik Republike, bar još četiri godine”, poručio je Vučić.




Vučić je izjavio da je veče pre uvođenja sankcija Aleksandru Vulinu od jednog zvaničnika dobio najeksplicitniji savet da se to neće desiti ako barem najavi sankcije Rusiji.

„Da sam veče pre nego što je (američko Ministarstvo finansija) donelo sankcije Aleksandru Vulinu, ne zvanično uveo sankcije već samo ih najavio, ili napomenuo da će biti promena u politici, kako mi je rečeno, sankcija Vulinu ne bi bilo, a ja sam ćutao”, rekao je predsednik Srbije, preneo je Tanjug.

Na pitanje od kog zvaničnika je dobio takav savet, predsednik je rekao da se to ne govori.

„Najeksplicitnije, najjednostavnije tako mi je rečeno, ćutao sam”, rekao je predsednik.

„I nemam problem sa tim, moja politika se neće rukovoditi time, Aleksandar Vulin je korektan čovek, ali da je država u opasnosti, rekao bih mu da podnese ostavku”, rekao je predsednik.

Dodao je da neće da bilo koji pojedinac bude ispred politike države, a da li će država biti u nekom trenutku ugrožena pa ćemo, kako kaže, morati da menjamo politiku, to, rekao je, ne zna.

Glas javnosti/P04S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od radikal u 30.07.2023 14:17:34 h
     0 
Ja Vučiću ništa ne verujem. Negova priča nema osnovu, zadnji dokaz je "autoput" Niš-Merošina.