Glas Javnosti

VUČIĆ: Nisam hteo da tražim popularnost preko NOVAKA ĐOKOVIĆA, ne spadam u ljude koji će da vode hajku protiv nevakcinisanih

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je RTS-a.


Predsednik je najavio da stiže gas u Priboj, kao i vodovod. 
U svom izlaganju je najavio i nove investicije, kao i napredak Priboja.
- Možda sam i kasnio sa odlaskom u Priboj, bolje ikad, nego nikada. Naš posao je da brinemo i da rešavamo probleme. Na ovom važnom putu mogao sam da vidim šta smo radili i uradili, i kada krenete, vidite autoput Miloš Veliki, a onda vidite Čačak-Pakovraće koji će uskoro biti gotov. Ponosan sam, ono što smo uradili za Srbiju mi je vratilo veru - rekao je Vučić.
Predsednik je istakao da mu je najveća briga što građani malo pričaju i još manje se razumeju.

Nparavljena je loša atmosfera

-Napravljena je loša atmosfera u kojoj Bošnjaci i Srbi imaju loše odnose. Nije to od juče, to je napravljeno odavno. Policajci koji su bili na proslavi rođenju deteta su pevali užasne pesme o Bošnjacima, oni će biti kažnjeni. Pojavio se i snimak dečaka koji pevaju o džamijama. Dobio sam pisma od običnih ljudi. Jedan čevabdžija me ja zaustavio i rekao: "Niko me nije dirao, ali sam se osetio uplašeno", sačekao me je ispred i fino smo se pozdravili. Niko ne sme da se oseća uplašeno, moraju da imaju zaštitu države - istakao je Vučić.

- Šta god ja vama budem rekao po ovom pitanju, svi će me napasti... Mogu da pokušam da svojom emocijom objasnim ljudima, da ako nastavimo sa tom kampanjom, na digitalnim zidovima, ništa nam dobro neće doneti... Godinu dana je sve u Priboju bilo super, a onda odjednom ovo. Pročitao sam izveštaj BIA, nema kafane u kojoj nije tuča izbila  - kaže predsednik.
Predsednik je rekao da ga ljudi nisu pitali za posao, kao što je inače slučaj, već samo za bezbednost.

"Spustio sam glavu pred srebreničkim žrtvama"

-Deo pazarske političke elite gleda ka Sarajevu. Tamo me predstavljaju kao snajperistu, a to samo zato da se Srbija omalovaži, jer im je Banjaluka mali protivnik. Dali smo Sarajevu sve krivične prijave, a odgovor nismo dobili, nikakav odgovor sa njihove strane. Mi samo želimo bolje odnose, a oni drže proteste ispred ambasade gde ističu da sam bio u Banjaluci na nekom skupu, a nisam bio. Optužuju Srbiju za zločine, a na koliko je kilometara Jasenovac, a mi ćutimo sve vreme, sve je povezano i zato je važno da jedni i drugi vodimo računa. Nisam im odgovarao, spustio sam glavu pred srebreničkim žrtvama. Bio sam kamenovan. Držao sam do časti Srbije! Mi se prema Bošnjacima odnosimo s poštovanjem, odgovorno. Rat nikome nije ništa dobro doneo. Imam Danila i Vukana, ja ne želim nijednoj majci da dete vraćam u kovčegu. Da mi neko kaže sutra da moramo da zaratimo, ne bih to dozvolio. Moj Danilo će se odazvati gde god da ih otadžbina pozove, a ja se nadam da će to biti poziv u građenje Srbije - kaže predsednik.
Vučić je istakao da je obaveza Srbije da pomaže Republici Srpskoj.
- Ne moramo mi u svemu da se slažemo, naša obaveza je da im pomažemo. Imamo naše zakone i prirodne obaveze. Ne narušavajući integritet Bosne i Hercegovine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je situaciju vezanu za Novaka Đokovića i njegov nastup na Otvorenom prvenstvu Australije.

Prvi reket sveta se nalazi u Melburnu, gde je posle pet dana u migrantskom hotelu dobio priliku da izađe i na terenu otpočne pripreme za prvi grend slem u sezoni, pošto je sud prihvatio njegovu žalbu i vratio mu vizu. Ipak, konačnu odluku će doneti ministar za imigracije Aleks Houk, koji još uvek nije odlučio da li će iskoristiti mogućnost da mu uskrati gostoprimstvo i deportuje ga.

Prilikom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, Vučić se dotakao odnosa sa Novakom.
- Mi se znamo dugo i ja to nikada nisam zloupotrebljavao, nisam hteo da tražim popularnost preko njega, ni tad a ni večeras. Dugo ne persiramo jedan drugome. Nisam siguran da je saglasan sa svim što ja radim, a nisam ni ja sa pričom oko vakcine, ali ta da radite. Tri puta sam se vakcinisao, ali ne spadam u ljude koji će da vode hajku protiv nevakcinisanih, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: POZNATI ASTROLOG OTKRIVA: NEPOZNATA ŽENA ME JE NATERALA DA SE BAVIM ASTROLOGIJOM

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR