Glas Javnosti

Вучић: Молим Игора Јурића да изађе и каже његово ИМЕ, тај ће исте секунде бити УХАПШЕН

Politika
Autor: Novosti.rs/foto:facebook

Председник Србије Александар Вучић гостује вечерас у емисији "На крају дана с Ђуком", аутора и водитеља Владимира Ђукановића где прича о актуелним темама

Председник Србије Александар Вучић гостује вечерас у емисији "На крају дана с Ђуком", аутора и водитеља Владимира Ђукановићагде прича о актуелним темама.

Вучић је поводом данашње изјаве Игора Јурића, изјавио следеће:

 - Ја не знам да ли је то истина, ако јесте, молим Игора Јурића да изађе и каже, ми ћемо истог секунда да ухапсимо човека који је то радио. Ако је то истина, а верујем да господин Јурић не би излазио са тим подацима да није проверено. Није Јурић Бошко Обрадовић, Ђилас и остали.

 УЈЕДИЊЕНИ ДА ПРЕВАЗИЂЕМО ИЗАЗОВЕ

 Председник Александар Вучић позвао је данас грађане на јединство и уједињеност, јер је то, како истиче, начин да се суочимо са свим изазовима који неминовно предстоје.

 "Када имамо напетости око мигрантске кризе, имаћемо повећање броја заражених од корона вируса, овакву ситуацију са нафтом. . . Када имамо све ово у региону и када ће у односима са Приштином ствари ићи нешто теже него до сада, молим људе да буду јединствени и уједињени колико је могуће, да покушамо да превазиђемо све", рекао је Вучић гостујући на ТВ Коперникус.

 Он сам ће се, истакао је, борити марљиво и посвећено, а потребно је, додаје, да се ствари и проблеми прихватају на озбиљан начин.

 На питање водитеља Владимира Ђукановића, који је такође члан СНС - има ли такву уједињеност у самој странци, Вучић је констатовао да има повређених чињеницом да је на листи 40 - 50 нових младих, те да има неких који мисле да заслужују више...

 Али, каже, СНС не сме да буде као неке странке ДОС-а.

 "Ми смо на време пресекли", рекао је Вучић и додао да је СНС успела да уради велике ствари за земљу.

 "Ја сам председник Србије и поносим се што сам члан СНС, не стидим се чињенице да сам страначки човек, као што не мислим да сам бољи или гори од оних који то нису", додао је Вучић.

 ИЗБОРИ НИСУ ШАЛА, ГРАЂАНИ УМЕЈУ ДА ПРОЦЕНЕ

 Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да изборе и он и странка схватају озбиљно, те да СНС има озбиљне противнике који имају шансу да "узму" гласове напредњацима.

 На изборима ће се, подсећа, појавити И они прави противници који, како каже, не псују мајку И не скрећу на себе пажњу на тај начин.

 За озбиљне противнике СНС-у сматра СПС, СРС, Шапића, Чанка, Србију 21…

 "Ови су лукавији и паметнији противници. То су људи који не псују мајку, али имају шансу да вам узму гласове", рекао је Вучић и додао да избори нису шала.

 На опаску водитеља Коперникус тв Владимира Ðукановића да је део опозиције окупљен око Савеза за рбију такав да као да их Вучић плаћа, лидер СНС и председник Србије приметио је да би тај део опозиције могао да плћа СНС с обзиром на то колико пара имају.

 Подсетио је да су Покрет слободних грађана, Савез за Србију и други у тренутку када су кренули протести “један од пет милиона” имали сви заједно 22 одсто подршке, а сада су, према анкетама, на нивоу од осам одсто са трендом на ниже.

 Верује да грађани добро процењују ствари:

 “Људи у Србији добро гледају шта ће да раде за своју децу и да направе нешто добро за своју будућност”, казао је Вучић.

 Вучић даље каже да је радио поштено, одговорно и да се борио, те да све што је учинио су велике ствари земљу о чему ће, истиче, историја да суди.

 "Историја ће судити о томе када прође опијеност, мржња, љубав и различите страсти. Мене друго не занима. И шта ћете да ми урадите...?", запитао је председник.

 Што се тиче локалног нивоа, задовољан је саставом људи из СНС и да само треба сачекати да се види шта ће и грађани да кажу.

 Упитан о најављеним променама у СНС, Вучић каже да су се оне већ догодиле на самој изборној листи.

 Признаје да греши и не спори да ће увек имати промашаје, али да те грешке гледа брзо да исправи.

 КОМЕРЦИЈАЛНА ПРОДАТА У ИДЕАЛНО ВРЕМЕ И НА НАЈБОЉИ НАЧИН

Комерцијална банка је продата у иделано време и на најбољи могући начин, изјавио је вечерас председник Србије Александар Вучић и истакао да је држава упсешно решила још једно велико педузеће и ослободила се још једног великог финансијског ризика.

Вучић је, на питање зашто је Комерцијална продата када је имала око 11 одсто тржишног удела, рекао да је Комерцијална банка имала проблеме у претходном периоду, мада не таквих да је била неликвидна, као и да су њени биланси били све лошији.

"У правом тренутку је држава донела одлуку о продаји и у договору са ММФ-ом и Светском банком, који су то подржали", нагласио је Вучић.

Комерцијална банка и после продаје ради и радиће и даље, рекао је Вучић и нагласио да нема никакве везе што она више није под државном контролом, јер свака банка жели да ради што боље и тако остварује већи профит.

"Тај са стране ће да пласира развојне кредите ако има рачуницу, а домаћи ће да пласира те развојне кредите ако има да узме кеш у свој џеп. Свака банка на свету ће да пласира што је могуће више кредита да би имала што већу зараду. Што би онда наша државна банка пласирала више него нека друга банка, када и та друга банка жели да заради још више него државна банка", запитао је председник Вучић.

Додаје да би државна банка само пласирала у ризичне пласмане за разлику од других банака и да би то грађани Србије на крају морал ида плате.

Држава је, наводи, морала да плати за Агробанку и Привредну банку Београд око 800 милиона евра, а што су платили грађани Србије.

Напоменуо је да најмоћнији инвеститори имају власништво у НЛБ банци, која је купила Комерцијалну банку, као и да држава Словенија има у НЛБ-у удео од само 25 одсто.

Вучић подсећа да је наша држава имала негативна искуства и са другим државним банкама, као што је Универзална банка и другим које су уништене.

Такође, напомнуо је да Србија и даље има српске банке, Поштанску штедионицу која није мала банка, као и Српску банку.

Вучић каже да држава није била сама у Комерцијалној банци, пошто је удео имао и ЕБРД.

"Ту су били први проблеми, и ту је почео сукоб са ЕБРД. Ту су прављени, пре свега, партијски аранжмани", рекао је Вучић и додао да је било предвиђено да се бившем председнику ИО Комерцијалне банке Ивицу Смолићу исплати отпремнина од чак 700.000 евра, што су платили грађани Србије.

 АЛБАНЦИ НЕЋЕ КОМПРОМИС, СРБИ СУ СА ЗАМРЗНУТ КОНФЛИКТ...

 Албанци неће компромис, Срби су за замрзнут конфликт на Косову, рекао је вечерас председник Александар Вучић и указао да не види решење, нити шта би оно могло да буде.

 "Албанци тренутно ни по коју цену не желе компромис. У Србији људи који би желели су у таквој мањини да је немогуће било шта да предложе", констатовао је он.

 Вучић је рекао да је 90 одсто Срба срећно због замрзнутог конфликта, иако замрзнут конфликт увек може да се "одмрзне" и питање је само тренутка када то може да се догоди.

 Председник је у разговору за ту телевизију споменуо, додуше у другом контексту, и да је данас поподне имао дуге и озбиљне разговаре са представницима ЕУ, Немачке и Француске, али није рекао шта је била тема разговора.

 "Чували смо стабилност и мир, И сви су то знали у свету да ћемо чувати по сваку цену. Важно је да будемо сталожени, а они знају колика је снага Србије, и неће нападати Србију", подвукао је он у вези сталних напада из региона на Србију.

 Морамо да разумемо да правда не постоји, били смо део процеса који смо изгубили И плаћамо високу цену, истакао је Вучић поводом примене двоструких аршина Запада према нашој земљи.

 “Учествовали смо у сукобу у којем смо изгубили”, констатовао је Вучић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR