Glas Javnosti

VUČIĆ: Kampanja protiv Rio Tinta NEODGOVORNA i SMEŠNO HISTERIČNA

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je kampanja protiv kompanije Rio Tinto i protiv izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji neodgovorna, navodeći da proteste organizuju oni koji traže "svoje nebo pod političkim suncem"

U uključenju za televiziju Pink iz Sočija, Vučić je kazao da ta dva zakona „nemaju veze sa Rio Tintom“, kao i da aktuelna vlast nije dovela Rio Tinto u Srbiju.

- Čekamo njihove (kompanije Rio Tinto) papire, njihove predloge. Kada budemo videli ima li ozbiljnih predloga, a da životna sredina ne bude ugrožena, da niko ne bude ugrožen – onda ćemo da razgovaramo i odlučimo - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, tu kompaniju je u Srbiju dovela prethodna vlast 2001. godine i od tada sa njima potpisala devet sporazuma.

On je kazao da ljudi imaju pravo da protestuju i da to gleda svakog dana.

- To postaje potpuno normalno, naročito kada se bliže izbori. Različite društvene grupe gledaju da se dočepaju svoje slave i dela moći“, rekao je Vučić i dodao da je kampanja „neodgovorna i smešno histerična“.

- Oni viču a nikad da se čuje neki validan argument - kazao je predsednik Srbije.

Podsetimo, u Beogradu se održava protest protiv protiv izmena zakona o referendumu i eksproprijacijia, a sva dešavanja na protestu možete pratiti uživo na našem portalu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR