Glas Javnosti

Vućić: Kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom? To što je rođen u Smiljanu, Gospiću ne znači ništa

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Intervju" na tv Pink osvrnuo se na potez Valentina Incka da se kriminalizuje negiranje navodnog genocida Srebrenici

- Mi sa Bošnjacima u budućnosti gradimo ne samo prijateljske već i bratske odnose. Pojedini pripadnici naroda su pravili zločine kojima se ne ponosimo. Mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog zanačaja, Zato ćemo morati da se poštujemo i sarađujemo. Mi sa Bošnjacima delimo prostori u BiH i u Srbiji. Mi zato moramo da gradimo najbolje moguće odnose - rekao je Vučić.

 Predsednik je komentarisao i to što Hrvatska vlast hoće da stavi lik Nikole Tesle na kovanice valute Evro.

- Kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom. To što je rođen u Smiljanu, Gospiću ne znači ništa. Srbija može da bude vezana za Teslu. On se ponosio time što je Srbin. Ponosio se svojim srpskim rodom, a mi smo ovde izmišljali priču o tome kog je porekla Tesla zbog bratsva i jedinstva. Nikola Tesla je srpskog porekla, od oca i majke koji su Srbi, njegova porodica je ubijana zato što je bila srpskog roda - rekao je Vučić.

Predsednik je komenarisao i tekst u Jutarnjem listu.

- Zbog dobrih rezltata Srbije počinju takve kampanje. Nastaviće se sa dalji pritiskom na Srbiju i srpski narod, po pitanju Srebrenice. Kao izgovore za napase koriste Vulinovu sintagmu "srpski svet", u smislu zajedništva i narodnog jedinstva. Zanjući šta nam predstoji ja sam uvek isticao da je politika Srbije samo očuvanje njenih granica. I oni su to čuli od mene desetinama puta. Mi ćemo sada prvi put u istoriji imati BDP koji u apsolutnim brojevima može da se meri sa njihovim. Srbija će preteći Republiku Hrvatsku i u tome je problem - istakao je predsednik.

 - Što se tiče mog sina Vukana. Kako da vam kažem, ja nisam idealna ličnost za njih na ovom mestu. Moja porodica je teško stradala od ustaške ruke. Moj otac nikada nije video svog oca. Posle svega toga još i imena deci da nam daju, i da odlučuju kako će naša deca da se zovu.

Predsednik je podsetio da je njegova porodica teško stradala od ustaške ruke.

- Zamislite koliki bi skandal bio da neki srpski medij piše kako bi trebalo da se zovu deca Zorana Milanovića. Dok nam razipinju decu znam da nam dobro ide - naglasio je Vučić.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR