Glas Javnosti

VUČIĆ: Izdržaćemo i ovu zimu, sada SVI U SRBIJI IMAJU STRUJU (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kostolcu da ovog trenutka svi u Srbiji imaju struju, a da je broj kvarova na nivou statističke greške.

Pre dva dana to nisam mogao da kažem, a danas mogu da kažem da je gotovo nemoguće da nas bilo šta iznenadi i da imamo prestanak sistema, takozvani „blekaut“, da se dogode veliki kvarovi. Izdržaćemo i ovu zimu bez značajnih problema“, rekao je on.

Vučić je rekao da će svi ljudi imati struju i fabrike koje će moći da rade, proizvode i doprinose našoj privredi.

"Danas mnogo manje brinem nego pre dva dana. Sutra ćemo prikopčati u sistem blok A6 u TENT-u", najavio je on.

Vučić se nalazi u poseti kopovima i termolektrani „Kostolac“ gde je obišao pogone, a potom i komandnu sobu termoelektrane gde su mu preneli informaciju da u termoelektrani ima i uglja i mazuta, i svega što je potrebno kako bi se nastavilo sigurno snabdevanje električnom energijom.


Okupljeni rudari i radnici su, inače, predsedniku Srbije čestitali slavu, i izvestili ga o količinama uglja koje su iskopane.

Na pitanje da li imamo dovoljne količine kvalitetnog uglja, Vučić je rekao da postoje različiti kvaliteti u kopovima.

Tako u Kolubari, kaže, imamo različit ugalj, a bolji je u zapadnom delu.

U Zapadnoj Tamnavi imamo visokooktanski ugalj. Do 15 .januara verujem da ćemo moći da imamo kvalitetniji ugalj. To je ugalj nivoa od 6.000 do 6.600 kilodžula(KJ). U Kostolcu imamo ugalj od 9.000 KJ. Zato smo zahvalni što su omogućili da 3.000 tona ovog kvalitetnog uglja bude prosleđen Kolubari, jer kada ga dodate kolubarskom popravljate kalorijsku vrednost. Time smo napravili najbolju moguću kombinaciju, rekao je Vučić.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR