Glas Javnosti

Vučić iz Pariza učesnicima protesta: Super ako sedite, samo bez benzina

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da niko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi.

- Mene da uplaše i slome neće nikada, da mi je glava na panju, neće me slomiti, rekao je Vučić i poručio opoziciji da može da ga ubije ili pobedi na izborima.

 Upadnu u Skupštinu - i šta onda? U Predsedništvo - i šta onda, da opljačkaju, u Vladu? Ja sam taj koji bira sledećeg mandatara. Realno objektivno mogu da urade je da me ubiju i tad mora sve, rekao je Vučić u Parizu za TV Pink.

 - Morate predsedničke izbore, jer nema onog da imenuje mandatara, ne vidim šta drugo mogu da naprave", rekao je Vučić.

On je poručio "svim ljudima normalnim, koji su protiv nasilja i divljanja", da moraju da budu uzdržani, ne pokažu nervozu i ne idu na skupove da se ne bismo zarazili.

Ocenio je da je jedna od mogućih opcija i da su demonstranti slikom iz Beograda želeli da otežaju poziciju Srbije uoči razgovora sa Prištinom.

Vučić je ponovio svoju raniju ocenu da skupovi u Beogradu nemaju veze sa merama protiv koronavirusa, već se radi o želji da se neki "dočepaju vlasti bez izbora".

Konstatovao da će biti "super" ako učesnici protesta večeras budu sedeli, ali ako budu donosili benzin "biće loše za njih".

Vučić je poručio da će odgovarati svi koji čine nasilje, ponavljajući da ni Hortijevi fašisti nisu palili zgradu Gradske kuće u Novom Sadu.

- Branićemo i Beograd, Niš, Novi Sad, slobodu u Srbiji, sačuvaćemo Srbiju, rekao je Vučić.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR